Гліб Піскунов: «Наступного року ставитиму рекорди»

217
Дорога з Бидгощу для українських легкоатлетів, які брали участь в юніорському чемпіонаті світу, була досить важкою. У неділю об 11-й вечора завершилося урочисте закриття змагань, опівночі вони вже виселилися з готелю, після чого близько чотирьох годин автобусом долали відстань до Варшави, а вже звідти літаком вирушили до Борисполя.
 
Безсонна ніч давалася взнаки, і хлопці та дівчата виходили з аеропорту трошки втомленими. Проте, зі ЗМІ спілкувалися з задоволенням. Молотобоєць Гліб Піскунов відкрив лік українським медалям у Польщі. Переможець минулорічного юнацького чемпіонату світу, на юніорському чемпіонаті світу здобув «срібло».
 
– Глібе, це ваш перший виступ на таких престижних змаганнях у юніорській віковій групі. Рівень суперництва тут вже інший?
 
– Та ні, все так само. Єдина відмінність – снаряд трошки важчий. Замість 5 кг метаю тепер 6 кг. В силі трошки додав.
 
– Срібна нагорода – це для вас гарний результат, чи все-таки осад, що не сказали останнього слова, залишився?
 
– На даному етапі це гарний результат. Взимку у мене боліла спина, тому я цього року сильно не готувався – як йшло, так і йшло. Так що все нормально, задоволений.
 
– Наразі – пауза в виступах?
 
– Так, десь з місяць відпочиватиму, потім розпочну легкі тренування.
 
– На наступний рік вже якісь плани будували?
 
– У 2017-му у нас буде юніорський чемпіонат Європи. Серед суперників, які можуть мені завадити його виграти, бачу лише одного угорського хлопця, який також постійно додає. Але все одно хочу там встановити рекорд змагань, а також юніорський рекорд України.