Андрій Проценко: «Відчував, що можу подолати 2,36»

310
Один крок вагою в одну невдалу спробу на 2,29 м відділив українця Андрія Проценка від бронзової медалі Олімпійських ігор зі стрибків у висоту. Нагадаємо, що бронзовим призером став також наш співвітчизник Богдан Бондаренко (2,33 м).

 
Про виступ. Загалом виступив непогано, але завжди хочеться краще. У мене була хороша друга спроба на 2,36 м. Саме після неї відчув, що можу долати цю висоту. Такі ж відчуття були і впродовж розбігу на третю спробу, але мене на адреналіні трішки понесло і відштовхуватися довелося дещо близько. Відійшов на півстопи, на більше не наважувався. А можливо, потрібно було.
 
Цього сезону у мене взагалі не складалося з розбігом. Не міг піймати стрибок, нічого не вдавалося. На чемпіонаті України взагалі все розвалилося. В олімпійській кваліфікації все так ідеально склалося, що зараз навіть відчував, що у порівнянні з нею у фіналі щось було трішки не так.
 
Я навмисно не пропускав висоти, адже на 2,36 могло вирішитися, чи буде медаль. Пропускати був би сенс, якби вже було остаточно було відомо, що той результат принесе не вище, ніж четверте місце. Я робив так на чемпіонаті світу у приміщенні в Сопоті, два роки тому. Але тут не було і потрібної психологічної впевненості, адже найкращий результат сезону до Олімпійських ігор у мене був 2,26 метрів. Не міг технічно скласти стрибок. Взимку теж не все складалося, але результати були ліпші. Проте той сезон був затягнутим, чемпіонат світу у приміщенні проходив пізно. Потрібно було швидко переключитися і, у підсумку, ніяк не могли розстрибатися. До Олімпійських ігор вдалося, але, звісно, хотілось б медальку. Тим більше вона була такою близькою.
 
Про любов до змагань. Конкуренція завжди стимулює, тим більше я люблю змагатися.
 
Про травму Ахілла. Він поболює, але вже не заважає, як то було на чемпіонаті Європи. У Ріо трішки покращив, хоча, звісно, хотілось би більше. Але це вже наступного разу.
 
Про одруження. Думаю, така подія у житті стимулює кожну людину. І саме тому мені хочеться якомога швидше повернутися додому, адже ми вже майже місяць не бачилися з коханою.
 
Про суперників.Перемога Друана не здивувала. Він завжди виступає добре на офіційних стартах і дуже стабільний, особливо у порівнянні з Баршимом. Богдан Бондаренко теж стабільний, але сьогодні йому не дали можливості поборотися за перше місце проблеми зі здоров’ям.