Ірина Геращенко: «Першим бажанням було обійняти тренера і подякувати їй»

428
Ірина Геращенко у кваліфікації зі стрибків у висоту з третьої спроби подолала 1,94 м, які гарантували їй місце в олімпійському фіналі-2016.

 
Ірина Геращенко: «Була дуже задоволена, коли подолала 1,92 метри. Перші тренування після приїзду здебільшого були вдалі, але сьогодні під час розминки взагалі була біда. В’ячеслав Григорович Тиртишник за голову хапався. Я лише перед третьою спробою на 1,94 зрозуміла, що можу їх подолати.
 
Нас довго затримували, адже якраз бігли естафети. Коли нарешті подолала 1,94, навіть не знала, що думати. Я у фіналі Олімпійських ігор! З одного боку, була дуже рада, але з іншого дуже сильно засмутилася тим, що Юля Левченко не пройшла кваліфікацію. Її перші дві спроби на 1,94 метри були кращі, ніж у мене.
 
Ми напередодні говорили з тренером про те, як би було добре нам з Юлею потрапити в одну групу і стрибати саме у цій ямі. І коли ввечері стало відомо, що саме так і буде, Юля сказала: «Все, Іро, тепер у нас відмазок бути не може. Потрібно боротися».
 
У чому особливість саме цієї ями? Особливість тут не в ямі, а в голові. Хоча потрібно боротися завжди. А буває, що яму в інше сторону переставили – і стрибок не йде. До цього потрібно прийти, навчитися налаштовуватися і показувати результат у будь-якій ситуації.
 
Тут немає нашого тренера, Ірини Пустовойт. Але мені дуже добре підказував В’ячеслав Григорович. Сподіваюсь, завдяки мені у нього сивого волосся не надто багато додалося. Хоча кілька волосинок точно мало з’явитися. Я йому дуже вдячна. Хоча хотілось би, щоб тут була й Ірина Григорівна, бо першим бажанням було підбігти до неї, обійняти, поцілувати і подякувати.
 
У мене була дуже велика відповідальність перед батьками. Мама надзвичайно сильно хотіла, щоб я відібралася на Олімпійські ігри. А це було вилами по воді писано. Те, хто поїде – я чи Юля Чумаченко, – вирішила одна спроба. Я подолала на чемпіонаті України 1,89 метрів з другої спроби, а вона – з третьої. Я після цього підійшла до В’ячеслава Григоровича запитати, куди мені далі готуватися. І коли він сказав, що на Олімпійські ігри, я так почала плакати!
 
Я дуже щаслива, що виступатиму у фіналі. Ніяких ставок на нього робити не буду. Ще навіть не знаю, якою буде початкова висота. І це вже лякає. А ще й кваліфікація у нас настільки була непередбачуваною! 1,94 метри взяли більше, ніж 12 учасниць. Тому конкуренція буде дуже висока».