Олексій Касьянов: «Хочу почати другий день з особистого рекорду»

234
17 серпня боротьбу за олімпійські медалі почали багатоборці. Після п’яти видів лідирує  американець Ештон Ітон (4621 очко). Олексій Касьянов посідає сьоме місце (4309).

 
По видам Касьянов показав такі результати: 100 м – 10,78 с, довжина – 7,54 м, ядро – 14,50 м, висота – 2,01 м, 400 м – 48,56 с.
 
– Перший день пройшов рівненько, але у деяких видах хотілось би, щоб було краще, – розповідає Олексій. – Остання спроба зі стрибків у довжину була за 7,80 метрів, але з таким прикрим заступом у два сантиметри… У секторі для стрибків у висоту, коли долав 2,04 метри, добре злетів, ледь-ледь торкнувся планки, але вона не встояла.
 
До 400 метрів претензій немає. Я тренувався так бігти, боротися до останнього – і зробив це. Хотів показати результат – і це вдалося. Немає питань і до 100-метрівки і штовхання ядра, але втрачених у стрибкових видах близько ста очок зараз не вистачає. Нічого, будемо боротися завтра.
 
Тим більше другий день починається з однієї з найулюбленіших ваших дисциплін – бігу на 110 метрів з бар’єрами?
 
Хочу на них встановити особистий рекорд. Також потрібно не повторювати помилки у секторі для метання диска, яких припустився на чемпіонаті Європи. А у решті видів потрібно теж встановлювати особисті рекорди.
 
На чемпіонаті Європи в Амстердамі вас турбував бік. Як зараз почуваєтеся?
 
Уже значно краще. Тоді больові відчуття були присутні завжди, а зараз біль хоч і відчувається, але дає виступати.
 
Ваша кохана, Анна Касьянова, напередодні була з вами на тренуванні. Вже так скучила за ними чи допомагала вам у якості тренера-порадника?
 
Ми з Анею завжди даємо один одному поради. У мене була розминка, і вона вирішила піти зі мною потренуватися. Вже хоче виконувати роботу над помилками. У нас є ще один турнір цього року, у вересні у Талансі. Сподіваюсь, для Ані там все складеться краще, ніж у Ріо, а для мене не гірше, ніж тут.