Юлія Левченко – про кваліфікацію зі стрибків у висоту

496
Ще юніорка, а вже учасниця Олімпійських ігор. Більше того, у кваліфікації у Ріо-де-Жанейро Юлія Левченко була надзвичайно близькою о виходу у фінал. Перші дві спроби на 1,94 м дарували на це неабияку надію, але планка цього разу все ж не встояла. Юля завершила змагання з більш ніж гідним результатом – 1,92 м.

 
Юлія Левченко: «Розуміла, що 1,92 метрів буде мало і потрібно буде йти до кінця. Налаштовувалася, і перші дві спроби на 1,94 метри були дуже хороші, не безнадійні, тому дуже задоволена. Шкода, що не вдалося виконати такі спроби на юніорському чемпіонаті світу. У Ріо все склалося значно краще, навіть попри те, що пробні не йшли, нога боліла, одним словом, були проблеми. Але така доля спортсмена – потрібно викарабкуватися.
 
У нас з Ірою Геращенко була підтримка. Але був і тиск. Потрібно навчитися не звертати на це увагу, адже не всі люди розбираються в спорті і комусь здається, що два сантиметри це не така вже й велика різниця. Зрозуміло, що від нас чогось чекали, нехай і не медалей. Ми все ж свіжа кров поки що. Але Ірі вдалося вийти до фіналу, тому тепер можна сподіватися і на щось більше.
 
Минулого року у мене вперше так довго тривав сезон і було складно. А зараз уже дорослішаємо, втягуємося, вчимося тому, що серпень – це не відпочинок, а сама основна робота. І потрібно вміти себе тримати у хорошій формі.
 
Я модель? Ні, я займаюся спортом, своєю улюбленою справою. А решта вже за сумісництвом. Так, мене запрошують на фотосесії, але лише у якості спортсменки. Я легкоатлетка, а не модель».
 
Фото (с)European Athletics via Getty Images