Олексій Касьянов назвав причину припинення боротьби під час десятиборства

265
Три заступи у секторі для метання диска перекреслили шанси Олексія Касьянова на продовження боротьби на Олімпійських іграх-2016. Саме так могло здатися на перший погляд. Насправді ж причиною припинення боротьби став попередній вид – біг на 110 метрів з бар’єрами. Саме там український десятиборець травмувався.

 
«Я травмувався під час бігу на 110 метрів з бар’єрами. Зачепив бар’єр ногою, довелося зробити довгий крок, щоб подолати наступний, – і знову дьорнув м’язи внизу живота, – пояснює Олексій. – Спочатку не відчував надто сильного болю, але вже хвилин за десять стало зрозуміло, що не зможу продовжувати змагання. Було боляче навіть просто підняти ногу. Я б знявся відразу, але вже не знайшов людини, який міг сказати про це. І оскільки відмовитися від продовження змагань не встигли, вийшов метати диск. У секторі остаточно стало зрозуміло, що продовжувати, і тим більше стрибати з жердиною, не зможу.
 
Прикро те, що форма і самопочуття зараз такі хороші… Але багатоборство така дисципліна, що можна зробити вісім видів, а на дев’ятому щось станеться. Тому потрібно бути готовим до всього.
 
Участь у змаганнях у Талансі тепер під великим знаком питання. Є великі сумніви щодо того, чи встигну відновитися».
 
Фото (с)European Athletics via Getty Images