Ігор Главан: «Навіть не зрозумів, як втратив свідомість»

339
Напередодні змагань зі спортивної ходьби на 50 км на Олімпійських іграх стало офіційно відомо, що Ігор Главан піднявся з третього на друге місце командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби. У Ріо-де-Жанейро атлетові понад усе хотілося виступити вдало і бодай зачепитися за десятку, особливо після не найкращого старту на дистанції 20 км. Але менше ніж за п’ять кілометрів до фінішу українець втратив свідомість і не зміг фінішувати.

 
Ігор Главан: «Стан був не такий, як на командному чемпіонаті світу у Римі. Можливо, перепрацювали на тренуваннях або не вдалося втримати форму. На Олімпійських іграх планували потрапити хоча б у десятку. Впродовж 30 кілометрів ніщо не віщувало біди. А десь після 34-го організм почав засинати. Лікар сказав, що почалася гіпоксія, кисневе голодування. І чи то на 36-му, чи то на 38-му кілометрі втратив свідомість і прийшов у себе вже у швидкій.
 
Якщо починається гіпоксія, перебороти її вже не можна. Коли вийшло сонце, стало спечно, було тяжко йти. Але не думав, що так станеться. Тяжко було і на чемпіонаті Європи-2014 у Цюриху, проте тоді міг продовжувати змагання. Там «закислило», але голова була ясна. А тут, навпаки, ноги не «закислило», а голова почала відключатися. У такому стані лишається лиш чекати, коли відключишся. Я навіть не зрозумів, як це сталося. Раніше бачив, як інші втрачали свідомість по ходу дистанції, і не розумів, як таке може бути. Зараз відчув це на собі. Трішки розбив лікоть, але слава Богу, що не голову.
 
Прикро, що так добре почався сезон, а закінчився так невдало. Не вдалося реалізувати себе на Олімпійських іграх і є над чим задуматися. Зокрема над тим, чи правильно було готуватися відразу до двох дистанцій. Потрібно відпочити, переглянути дещо у своїх планах. Олімпійські ігри – головний старт чотириріччя. Але наступного року буде чемпіонат світу, також дуже важливий турнір. Спробуємо у 2017-му вже не припускатися тих помилок, які були зараз».
Попередня статтяІван Банзерук: «Як дійшов, і сам не знаю»
Наступна статтяЄвген Виноградов – про виступ на Олімпійських іграх-2016