На Волині впродовж останнього року відкрили вже шосту легкоатлетичну арену!

320
У Нововолинську урочисто відкрили універсальний спортивний комплекс. Він діятиме при НВК “Нововолинська спеціалізована школа №1”.
 
Оновлення стадіону навчального закладу відбувалося впродовж липня-серпня за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно із Нововолинською міською радою. Загальна вартість робіт склала 4 млн грн, з них Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» профінансував 3 мільйони, міська влада – 1 мільйон гривень. Відзначимо, що впродовж 2015-2016 років це вже шостий спортивний об’єкт в області, істотно реконструйований за допомогою Фонду. Раніше подібні зміни відбулися на стадіоні «Авангард» у Луцьку, в Ківерцях, Камені-Каширському, Маневичах та Любешові.
 
У Нововолинську новий спорткомплекс включає в себе легкоатлетичні доріжки із сучасним покриттям, футбольне поле із штучним покриттям найновішого покоління, а також волейбольний та баскетбольні майданчики із якісним, нетравматичним покриттям.
 
Не дивно, що подія привернула увагу багатьох відомих в краї людей. На відкриття стадіону завітали Голова Волинської обласної ради, засновник фонду «Тільки разом» Ігор Палиця, перший заступник міністра молоді і спорту України, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександр Товстенюк, народні депутати України Ігор Гузь та Юрій Савчук, міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков, міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк, президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк.
 
– Часто доводиться чути, що відкриваємо такі об’єкти, як сьогодні, заради політики, виборів. Я не звертаю уваги на таких людей, бо це недалекі люди, які змагаються у своїх світах невідомо за що. А ми змагаємося, щоб наші волиняни були в олімпійських збірних, щоб перемагали. Це – планка №1, – розповів під час відкриття стадіону голова Волиньради Ігор Палиця. – Планка №2 – це відволікти молодь від алкоголізму, наркоманії. А чи є альтернатива для молоді, що робити після школи, куди йти вдосконалюватися фізично? Чи будувала держава спортивні об’єкти?
 
 
Президент ФЛАУ Ігор Гоцул відзначив Волинь, як одну із областей, де темпи розвитку спортивної інфраструктури одні з найвищих в Україні.
 
– Такі спортивні об’єкти не виникають самі по собі. З’являються люди, які розуміють значення спорту в сучасній Україні, які не жаліють коштів, часу, зусиль, – сказав Ігор Євгенович. – Тому я від уряду, федерації та олімпійського комітету хотів би подякувати Ігорю Палиці, його команді, всім людям, які долучилися до спорудження стадіону. Нововолинськ – невеличке містечко, в якому не так багато можливостей для дітей отримати поштовх для подальшого розвитку. Поява такого об’єкту – це і нове обличчя міста, і нові можливості в першу чергу для молоді.
 
Відкриття стадіону в Нововолинську збіглося в часі із Днем фізкультури і спорту, відтак після урочистостей доріжки та майданчики нової арени заповнили ті, для кого й було проведено реконструкцію – юні спортсмени. На стадіоні відбулася спартакіада школярів «Нововолинськ спортивний».
 
Доки старші школярі змагалися в міській спартакіаді, не сумували й найменші, вони вправлялися у проекті «Дитяча легка атлетика». Інтерактив із найменшими майбутніми спортсменами було започатковано в червні у Луцьку під час чемпіонату України з легкої атлетики. Нововолинці з не меншим захопленням сприйняли веселі старти разом із веселими звірятками – ведмедем та кенгуру.
 
 
Тішилися новим стадіоном й тренери місцевої ДЮСШ, особливо легкоатлети. Тренер Віктор Король відзначив, що Нововолинськ спеціалізується на підготовці спринтерів, бар’єрному бігу, стрибках. «Для цього такий стадіон добре підходить, покриття дає змогу бігати без травм, це – європейський рівень покриття. Тепер на стадіоні зможемо проводити усі традиційні місцеві змагання і тренувати майбутнє нашої легкої атлетики», – відзначив Король.