Київ та Хмельницький пробігли тандемом

253
10 вересня, в День фізичної культури та спорту в Україні, у столиці відбувся чемпіонат України з бігу на шосе на 10 км. Він став однією з частин програми забігу INTERSPORT UKRAINE RUN 2016, який відбувався одночасно у Києві та Хмельницькому.
 
Якщо для столиці подібні забіги – явище вже звичне, то у Хмельницькому такий біговий захід відбувався вперше. І відразу зібрав близько півтори тисячі учасників.
 
Отож, зранку у Києві стартували учасники національної першості, а потім після опівдня одночасно у двох містах було дано старт на інших дистанціях – індивідуальним забігам на 5 та 2 км, командному (4 особи х 5 км), шкільному забігу на 1 км та студентській естафеті (5 студентів х 4 км, тільки у Хмельницькому).
 
Чемпіонами України з бігу на шосе на 10 км стали Дмитро Лашин, який показав час 28 хвилин 55 секунд та Вікторія Погорєльська – 33.58. А потім, на інших дистанціях, розпочалося заочне суперництво двох міст. У ньому, з невеликою перевагою, сильнішими виявилися учасники київських змагань. Зокрема, у бігу на 5 км перемогу у чоловіків святкували у Києві – Сергій Рибак (15.36), у Хмельницькому – Віталій Капітанець (15.48). У жінок найкращими стали, відповідно, Марина Немченко (17.59) та Віра Овчарук (19.11).
Попередня статтяПерший луцький півмарафон виграли Юрій Русюк та Оксана Оксенчук
Наступна статтяОксана Угринчук – у 30-ці чемпіонату світу-2016 з гірського бігу