Перший луцький півмарафон виграли Юрій Русюк та Оксана Оксенчук

246
У неділю 11 вересня у Луцьку відбувся перший півмарафон «Лучеськ». Майже 400 спортсменів долали центральними вулицями міста дистанції 21.0975 км, 10 км, 5 км. Після фінішу та нагородження своє вміння показали й діти, які бігали 100, 500 та 1 000 м. Організатором змагань став спортивний клуб «Лучеськ», сприяли його проведенню влада Луцька, Федерація легкої атлетики Волинської області та стадіон «Авангард».
 
Півмарафон було організовано за всіма найкращими традиціями та правилами проведення подібних змагань – гарна траса, пункти харчування, душ, маркування траси. Прикметно, що «Лучеськ» зібрав дуже багато відомих в місті людей. Скористалися можливістю позмагатися в себе вдома й професійні спортсмени, які цього літа захищали честь країни на чемпіонаті Європи в Амстердамі та Олімпійських іграх в Ріо, зокрема, скороходка Валентина Мирончук.
 
Президент спортивного клубу «Лучеськ» Олександр Оришко відзначив, що півмарафону передували й відкриті тренування усіх охочих займатися бігом, які влітку відбувалися у Центральному парку міста. Любителі бігу навчалися правильній техніці, диханню, іншим особливостям долання довгих дистанцій.
 
«Лучеськ» не обмежився суто спортивною програмою, адже організатори мали на меті й пропаганду бігу, й просто гарне проведення часу адекватною і думаючою частиною містян. Відтак, у своєрідній фан-зоні на університетському майдані СНУ розмістилися й ятки з харчуванням, всілякі банери для фотографування, виступали юні спортсмени з інших видів спорту.
 
Отож, чергову перемогу у 2016 році здобув Юрій Русюк. До слова, днем раніш він був сьомим на чемпіонаті України з бігу по шосе (10 км), який відбувся у Києві. Русюк на фініші на метр випередив іншого волинянина Сергія Марчука, з яким він власне лідирував усю дистанцію. Час перших двох бігунів півмарафону – 1:08.31. Третім був Олег Якимчук – 1:14.49.
 
У жінок виграла Оксана Оксенчук, яка встигла відновити фізичну форму після народження другої дитини. Її час – 1:22.37. Другою на фініші була Юлія Тарасова (1:23.59), третьою – Ірина Масник (1:25.47).
 
Попередня статтяУ Сумах вдруге відбулися вуличні змагання «Дитяча легка атлетика IAAF»
Наступна статтяКиїв та Хмельницький пробігли тандемом