Київський міжнародний марафон б’є рекорди

254
Найближчої неділі, 9 жовтня у столиці вже всьоме відбудеться головна бігова подія року в країні – Київський міжнародний марафон. Напередодні організатори заходу провели прес-конференцію, на якій детально розповіли про особливості цьогорічного Марафону.
 
Щорічно наш марафон зростає у своїх масштабах, кількість учасників, які виказують бажання пробігти цю дистанцію, стає все більше, – розповів генеральний менеджер «Run Ukraine» та засновник Київського міжнародного марафону Дмитро Черніцький. – Наприклад на марафонську дистанцію 42 км 195 м цього року вийде близько 1000 чоловік, тоді як у 2015-му їх було 600. А загалом наші змагання зберуть близько 6-7 тисяч учасників. Прибуде велика кількість гостей з інших країн – з Польщі, Франції, Латвії, а з Білорусі взагалі прибуде 200 чоловік. Іноземці складуть приблизно десять відсотків від усіх учасників, що дуже приємно.
 
В цілому Київський марафон запропонує програму на вибір для будь кого. Можна буде подолати 2 км (це благодійний забіг), 5 км, 10 км, також півмарафонську, марафонську дистанції і естафету. Діти змагатимуться у бігу на 100 м, 500 м та 1000 м.
 
 
Призовий фонд у порівнянні з минулим роком також виріс і складає близько 78 тисяч гривень. Але хочу зазначити, наш марафон поки що не є елітною спортивною подією, основний акцент робиться на любителів та на соціальну складову. Ми співпрацюємо з 11 благодійними фондами, за допомогою яких збираються кошти на благочинну місію. Ми поки що хочемо розвивати любительський спорт, підіймати людей, які взагалі не бігають, з диванів. А от коли цифра учасників складе 10 тисяч, тоді вже будемо більше вкладатися в залучення елітних спортсменів, – підсумував Дмитро Черніцький.
 
Ірина Литовченко, співзасновник благодійного фонду «Таблеточки», який вже вчетверте бере участь у Київському марафоні, зазначила, що цей захід надає змогу не просто зібрати кошти, а розповісти людям про проблеми онкохворих дітей, про їхнє життя, мрії, про те, на що збираються гроші. І цього року завдяки благочинним акціям під час марафону організатори планують зібрати рекордну суму – 550 тисяч гривень.
Попередня статтяОльга Аксьонова візьме участь у «Global Sports Mentoring Program»
Наступна статтяІгор Гоцул – президент ФЛАУ ще на чотири роки, а Іван Гешко, Володимир Рудюк та Фідель Тимченко – віце-президенти