Ігор Гоцул – президент ФЛАУ ще на чотири роки, а Іван Гешко, Володимир Рудюк та Фідель Тимченко – віце-президенти

321
8 жовтня у Запоріжжі відбулася звітно-виборча Конференція Федерації легкої атлетики України.
 
Головному питанню порядку денного – виборам до керівних органів ФЛАУ на період 2016-2020 рр. –  передувало прийняття делегатами Конференції низки не менш важливих рішень. Вони одностайно виключили зі складу ФЛАУ Севастопольську міську спортивну громадську організацію «Федерація легкої атлетики міста Севастополя», яка після анексії Криму перестала функціонувати, і замість неї включили до складу ФЛАУ Громадську організацію «Федерація легкої атлетики міста Севастополя» (президент – Олег Немчінов), яка офіційно зареєстрована в Мінюсті України.
 
Також присутнім належало підтвердити повноваження делегатів від трьох територіальних ФЛА – Вінницької (нове керівництво не встигло офіційно зареєструватися в Мінюсті), Київської обласної (були подані кандидатури на вибори та на позиції делегатів від двох сторін) та м. Севастополь (на момент подачі кандидатур та делегатів ця ТФЛА не входила до складу ФЛАУ). У підсумку присутні одностайно підтвердили повноваження усіх делегатів від цих трьох ТФЛА. Таким чином, право голосу на Конференції отримали представники 25 ТФЛА з 27 можливих (по одному голосу від кожної ТФЛА; не з’явилися на Конференцію делегати ФЛА м. Києва та Одеської ФЛА).
 
 
Після цього відбулося затвердження кандидатів до керівних органів ФЛАУ, надісланих з порушенням процедури. Делегати затвердили повноваження кандидатів від Херсонської ФЛА (21 – «за», 4 – «утрималися»), від Чернівецької ФЛА (25 – «за»), від ФЛА м. Севастополя (22 – «за», 3 – «утрималися»), від ФЛА Київської області (Андрій Комаров: 25 – «за»; кандидатури Віктора Сторча та Лариси Шарай ФЛА Київської області відкликала).
 
Окрім цього, відбулося голосування з приводу затвердження повноважень кандидатів на посаду президента ФЛАУ Валерія Борзова (від ФЛА м. Києва) та Миколи Авілова (від Одеської ФЛА). Обоє не прибули на звітно-виборчу Конференцію. Окрім цього, Валерія Борзова ФЛА м. Києва не подала як делегата Конференції, а згідно зі Статутом ФЛАУ обиратися можуть кандидати лише з числа делегатів Конференції.
 
Отож, присутні проголосували наступним чином: підтвердження повноважень Валерія Борзова: 2 – «за», 22 – «проти», 1 – «утримався»; підтвердження повноважень Миколи Авілова: 23 – «за», 1 – «утримався», 1 – не голосував.
 
Також присутнім було повідомлено, що Віталій Кириленко (від Харківської ФЛА) зняв свою кандидатуру з виборів на посаду президента ФЛАУ.
 
Потім, згідно з порядком денним, відбулося заслуховування звітів керівних органів ФЛАУ, секретаріату ФЛАУ та ревізійної комісії ФЛАУ за минуле чотириріччя, також були вислухані зауваження до роботи керівництва ФЛАУ у 2012-2016 роках з боку делегатів.
 
Надалі відбулися вибори до керівних органів Федерації легкої атлетики України (таємне голосування). Їхні повні результати наводяться нижче, переможці виділені зеленим кольором.
 
Вибори президента ФЛАУ (1 посада)
 Кандидат
 ТФЛА
 Кількість голосів «ЗА»
 Авілов Микола
 Одеська
1
 Гоцул Ігор
 Кіровоградська
24
 
Вибори віце-президентів ФЛАУ (3 посади)
 Кандидат
 ТФЛА
 Кількість голосів «ЗА»
 Баженков Євген
 Чернігівська
8
 Білоног Юрій
 Одеська
1
 Бризгіна Ольга
 Луганська
6
 Гешко Іван
 Чернівецька
9
 Кириленко Віталій
 Харківська
2
 Комаров Андрій
 Київська обл.
6
 Матешко Віталій
 Івано-Франківська
5
 Немчінов Олег
 м. Севастополь
2
 Резанов Євген
 м. Київ
1
 Рудюк Володимир
 Волинська
21
 Тимченко Фідель
 АР Крим
14
 
Вибори членів Ради ФЛАУ (14 посад)
 Кандидат
 ТФЛА
 Кількість голосів «ЗА»
 Баженков Євген
 Чернігівська
20
 Бех Олена
 Вінницька
22
 Бугайов Анатолій
 Миколаївська
20
 Губа Анатолій
 Харківська
13
 Даниленко Олексій
 Житомирська
16
 Єднак Валерій
 Тернопільська
19
 Коломоєць Анатолій
 Закарпатська
20
 Кострицький Юрій
 м. Київ
11
 Мандрона Микола
 Львівська
21
 Матешко Віталій
 Івано-Франківська
22
 Немчінов Олег
 м. Севастополь
14
 Ольховнікова Ірина
 Запорізька
24
 Охріменко Олександр
 Дніпропетровська
24
 Попеляєв Андрій
 Рівненська
12
 Пронін Євген
 Черкаська
19
 Рибак Микола
 Херсонська
8
 Рощин Павло
 Одеська
6
 Сердюченко Олексій
 Сумська
22
 Серорез Тетяна
 Донецька
20
 Шевчук Валентин
 Луганська
17
 
Також, рішенням делегатів звітно-виборчої Конференції, було сформовано ревізійну комісію (Олена Кордюкова, Андрій Ревуцький, Олександр Горбачов) та жіночий комітет (Віра Зозуля, Ольга Бризгіна, Олена Бех, Інна Євсєєва, Віта Стьопіна, Марія Шаталова, Ірина Озірна).
На останок присутні виконали почесну місію – прийняли до лав почесних членів ФЛАУ Ольгу Бризгіну, Олександра Величка та Анатолія Мельника.
 
 
Вже 9 жовтня у Запоріжжі відбудуться перші засідання новообраних складів Ради та Виконкому ФЛАУ. Вітаємо усіх переможців виборів з визнанням та бажаємо плідної праці задля розвитку української легкої атлетики!