Перші маршрути віце-президентів: Чернівці-Ворохта-Рівненщина-Львів-Луганщина

227
Нове керівництво Федерації легкої атлетики України з перших днів після обрання на посади активно долучилося до своїх обов’язків.
 
Ми вже розповідали про засідання Виконкому, яке відбулося 30 жовтня у Чернівцях, і про рішення, які були на ньому прийняті. Проте, це лише частина роботи, яка була проведена у столиці Буковини. Прибувши до міста днем раніш, генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь, перший віце-президент Володимир Рудюк та віце-президент Іван Гешко провели тут низку зустрічей.
 
ШІСТЬ АРЕН ДЛЯ ЧЕРНІВЦІВ
 
– Декілька тижнів тому у Чернівцях була створена комісія, ініційована депутатами міської ради, – розповідає Іван Гешко. – Вони готові виділити 30 млн гривень на реконструкцію спортивних шкільних майданчиків.
 
Володимир Рудюк представив заступнику міського голови, депутатському корпусу міськради, ЗМІ програму розвитку спортивної інфраструктурі в Волинській області і своє бачення розвитку її в Україні. Дуже приємно було побачити, що усі дійсно зацікавлені в реалізації подібних проектів і в Чернівцях. Тому є небезпідставні надії щодо продовження дискусії і отримання реальних результатів вже наступного року.
 
 
Ми попередньо визначили шість рівномірно розподілених по місту шкіл, в яких планується зробити ремонт, та типи майданчиків. Вони будуть багатофункціональними, з синтетичним покриттям, на яких можна буде займатися як ігровими видами спорту, так і бігати, адже передбачені бігові доріжки та ями для стрибків.
 
Звичайно, не усі шкільні стадіони стандартні, тому при проектуванні будемо підлаштовуватися під місцевість. З Михайлом Медведем та Володимиром Рудюком ми об’їздили усі школи. 400-метровою буде доріжка на одному стадіоні, 2 стадіони буде з колом 330 метрів, два – 200 м, один – 250 м.
 
Також відвідали ми стадіон «Буковина». Це не перший візит сюди з метою обговорення реконструкції, але, на мою думку, найпродуктивніший. Ми визначилися з тим, що доцільно буде зробити 6 доріжок, а не 8. Реально треба дивитися на речі, задля восьми доріжок по коли необхідно буде зносити 2 ряди трибун, переносити комунікації, що дуже затратно. Отож вирішили просто перекрити усі доріжки, зробити сектори для стрибків і метань, після чого сертифікувати стадіон, адже в ста метрах від нього є можливість збудувати розминочне поле. Після сертифікації на «Буковині» можна буде проводити, окрім тренувань та зборів, національні юніорські та юнацькі змагання.
 
 
… Після завершення заходів у Чернівцях Іван Гешко вирушив до Ворохти, де наразі проходять збір представники видів витривалості, зокрема команда, яка готується до грудневого чемпіонату Європи з кросу. З атлетами віце-президент ФЛАУ поділився досвідом, надав якісь рекомендації з підготовки, а з тренерами обговорив питання щодо бачення майбутнього легкої атлетики в Україні.
 
АКТИВНІСТЬ НОВОГО КЕРІВНИЦТВА ФЛА РІВНЕНЩИНИ
 
Тим часом перший віце-президент ФЛАУ Володимир Рудюк на запрошення новообраного президента ФЛА Рівненської області Олега Машанєнкова та тренерського складу Костопільського ліцею-інтернату спортивного профілю відвідав Костопіль.
 
– Костопільський ліцей-інтернат спортивного профілю сьогодні відомий в Україні, з цього закладу виходить дуже багато спортсменів високого рівня, – розповідає Володимир Рудюк. – Тут гарна школа метань та бігу на середні й довгі дистанції. Отож, доцільно було вивчити питання допомоги в розвитку цього ліцею, його спортивної інфраструктури. Потім ми були запрошені до керівництва району. Сьогодні ведуться проектні роботи з покращення легкоатлетичної бази центрального стадіону Костополя. Вони рухаються у вірному напрямку, але просили нас взяти даний процес під контроль, щоб справа не затягнулася. Це особливо актуально через те, центральний стадіон м. Рівне наступного року стає на капітальну реконструкцію, що може зайняти не один рік. Рівненщина потребує сучасної арени, і, сподіваюся, в 2017 році проект у Костополі буде реалізовано.
 
Загалом, від цієї поїздки залишилися приємні враження. Зустрів однодумців, люди хочуть позитивних змін, є підтримка місцевої влади, яка розцінює розбудову спортивної інфраструктури як один з пріоритетних напрямків. Але їм ще необхідно буде звернутися до обласної влади, оскільки міському бюджету реалізувати цей проект не під силу, необхідне залучення коштів з Фонду регіонального розвитку.
 
 
Також ми з Олегом Машанєнковим обсудили питання по будівництву легкоатлетичної арени в Сарнах. В цьому районному центрі Рівненщини гарні легкоатлетичні традиції. Сьогодні на запрошення міського голови там вже працюють наші проектанти. Так що з новим керівництвом Рівненської ФЛА робота розпочалася досить активно.
 
ПЛАНИ НА ЛЬВІВ
 
А зараз (розмова велася вдень 3 листопада) я прямую до Львова, де у мене заплановані зустрічі з президентом ФЛА Львівської області Миколою Мандроною та керівництвом Львівського державного університету фізичної культури щодо продовження реконструкції стадіону СКІФ. Такий потужний легкоатлетичний регіон без жодної спеціалізованої арени – це не правильно. Крім того, планую зустрітися з оргкомітетом по проведенню традиційних змагань зі стрибків у висоту «Меморіал Дем’янюка». Хочу обсудити підготовку до цих змагань, готовий надати посильну допомогу – як організаційного характеру, так  і фінансову від наших партнерів.
 
У неділю ми з Іваном Гешком плануємо відвідати Львівський півмарафон, зустрітися з представниками місцевої влади, а також з нашими колегами, які сьогодні активно розвивають позастадіонні види легкої атлетики – біг на шосе, трейл, ультрамарафони, які зараз набувають великої популярності, і які ми також маємо усіляко розвивати.
 
НА БАЗУ В КРЕМІННУ ПЛАНУЮТЬ ПОВЕРНУТИ ЛЕГКОАТЛЕТИЧНЕ ЖИТТЯ
 
Насиченим має бути і наступний тиждень. У вівторок ми з державним тренером В’ячеславом Тиртишником плануємо відвідати Кремінну Луганської області. Кілька років тому там активно працювала база підготовки. У зв’язку з подіями на Донбасі цей проект було закрито, але сьогодні нове керівництво Луганської області має серйозні наміри щодо розвитку спортивної сфери. Зараз процес відновлення цього Центру очолює олімпійський чемпіон Віктор Бризгін. Саме з цією метою ми плануємо з В’ячеславом Тиртишником відвідати Кремінну – зустрітися з керівництвом області, представниками ФЛА Луганщини, місцевої влади. Будемо намагатися в найкоротші терміни визначити пріоритети і посприяти, щоб ця база вже наступного року почала повноцінно функціонувати як один з центрів підготовки спортсменів, в першу чергу молодих, аби не втратити таланти цього регіону.
 
Загалом, до кінця року потрібно вирішити ще дуже багато питань. 12 листопада, на найближчому засіданні Ради ФЛАУ, сподіваюся, затвердимо склад Комісії розвитку, яку я очолюю (він вже практично сформований). Закінчимо розробку положення про Комісію, будемо готуватися до Стратегічної сесії, до інших напрямків роботи – це і членство в ФЛАУ, і дитяча легка атлетика, і розвиток інфраструктури, тощо.
Попередня статтяІААФ анонсувала дисципліни етапів IAAF World Indoor Tour 2017
Наступна статтяОбираємо найкращих легкоатлета та легкоатлетку України жовтня-2016!