Жовтневий золотий дубль Андрія Гречковського

274
29-30 жовтня в Мукачево відбулися всеукраїнські змагання зі спортивної ходьби «Кубок Карпат». В них взяло участь 73 атлети, в тому числі гості з Латвії та Угорщини.
 
– Ми очікували на більшу кількість учасників, – розповідає старший тренер збірної України з видів витривалості Юрій Андрущенко. – Але зіграла свою роль фінансова складова. Області не дуже виказують бажання відряджати спортсменів на змагання зі статусом «Всеукраїнські», оскільки вони не впливають на рейтинг. Тут потрібно або перейменовувати «Кубок Карпат», або міняти підхід на державному рівні, щоб Всеукраїнські змагання давали областям залікові очки. Адже, судячи з назви, на них повинні приїжджати представники з усієї України.
 
Тим не менш, вважаю, «Кубок Карпат» вийшов вдалим. Вперше тут використовувалася чіпова система, що дуже допомагає тренерам при аналізі результатів. Вони тепер мають проміжні цифри через кожні 2 км, і можуть робити висновки по своїм підопічним, в якому напрямку працювати далі.
 
Ну а головною несподіванкою змагань стала перемога Андрія Гречковського з Київщини над титулованим Ігорем Главаном у ходьбі на 10000 метрів. Гречковський 10 днів тому в Івано-Франківську виграв чемпіонат України в ходьбі на 50 км, і ось зараз показав гарний як на себе результат, вийшов з 41 хвилини – 40.58,30.
 
Наразі більша частина наших скороходів перебуває на зборах у Карпатах, ну а найближчий старт у них тепер відбудеться вже у приміщенні – 24 грудня у Сумах зимовий Кубок України та Всеукраїнські змагання на призи дворазового олімпійського чемпіона Володимира Голубничого.