Зі світу по нитці: столиця чемпіонату світу-2019 у приміщенні серед ветеранів і президентські наміри Гебрселассіє

333
6 листопада відбудуться вибори президента Федерації легкої атлетики Ефіопії. Один з претендентів на посаду – легендарний марафонець Хайле Гебрселассіє.

 
Окрім спортивної кар’єри, Гебрселассіє займався бізнесом. Разом з ним працюють понад дві тисячі людей у різних його сферах. Зокрема, претендент на посаду президента ефіопської федерації володіє чотирма готелями і кавовою плантацією, а також є дистриб’ютором Hyundai в Ефіопії.
 
«Легка атлетика повністю змінила моє життя, і я вдячний за це. Впродовж кар’єри у мене з’явився неабиякий досвід, і зараз я хочу поділитися ним з моєю країною», – зазначив Гебрселассіє.
 
***
 
Польське місто Торунь прийме 8-й чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні серед ветеранів у 2019 році. Таке рішення було прийняте на Генеральній асамблеї WMA. Наступного року турнір відбудеться у Тегу (Південна Корея).
 
***
 
Олімпійські чемпіони Вейд ван Нікер (400 метрів, світовий рекорд) і Кастер Семеня (800 метрів) претендують на звання найкращих спортсменів року у ПАР. Імена переможців оголосять 27 листопада.
 
***
 
Футболіст Неймар висловив підтримку своєму співвітчизнику, олімпійському чемпіону зі стрибків з жердиною Тіаго Браз да Сілві. Він закликав усіх своїх друзів у Facebookі фанів голосувати за да Сілву, який претендує на звання найкращого легкоатлета року у світі.
 
***
 
Чемпіонка світу з метання диска, австралійка Дані Самюельс вийшла заміж за колишнього штовхальника ядра Джо Стівенса. Надалі спортсменка виступатиме під іменем Дані Стівенс.
 
***
 
Дворазова олімпійська чемпіонка Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс змінила тренера. Відтепер вона працюватиме з Рейнальдо Волкоттом. До цього її наставником був Стефен Френсіс.
За матеріалами EMENews, Jamaica Gleaner
Попередня статтяЛеоніда Сіренка переобрано на посаду президента ФЛА Черкащини
Наступна стаття6 листопада у Львові – півмарафон!