6 листопада у Львові – півмарафон!

294
6 листопада у Львові вперше відбудеться масштабний міжнародний півмарафон GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016, участь у якому візьмуть понад 1300 бігунів з різних міст України та інших країн.
 
Ця подія стане завершальним етапом бігової ліги Run Ukraine Running League 2016. Спортсмени та шанувальники бігу вийдуть на старти своїх дистанцій, щоб пробігти історичними вулицями Львова.
 
Місто вперше приймає півмарафон такого масштабу, проте через значний ажіотаж організатори достроково завершили реєстрацію на головну дистанцію заходу – 21,0975 км. Про це 2 листопада повідомив генеральний менеджер компанії Run Ukraine Дмитро Черніцький на прес-конференції у Львові:
 
– На львівський півмарафон на дистанцію 21,0975 км зареєструвались 600 учасників. Ми вперше приймаємо таку кількість охочих пробігти цю дистанцію на регіональному півмарафоні і дуже раді такому результату. Маршрути наших дистанцій не випадково прокладені історичними вулицями міста, адже півмарафон – це не просто бігова подія, а й важливий туристичний захід для Львова. Ми хочемо, щоб півмарафон став традицією для міста і через роки у ньому брали участь наші діти.
 
Фаворитом львівського півмарафону на дистанції 21,0975 км є львів’янин Олег Лещишин, переможець “Wizz Air Kyiv City Marathon-2016” та учасник параолімпійських ігор у Пекіні-2008:
 
– Я радий, що така подія відбудеться у Львові. Цього разу я буду намагатися відстояти свій титул, здобутий участю у попередніх забігах. Подолати трасу львівського півмарафону буде не просто, маршрут складний. Учасники боротимуться за звання кращого бігуна у складних, але рівних умовах.
 
Традиційно участь у біговій події можуть взяти як професійні спортсмени, так і любителі бігу, незалежно від віку. Серед відомих бігунів на півмарафоні будуть: Олександр Бабарика, Іван Бабарика, Юрій Грицак, Сергій Українець, Софія Яремчук, Олеся Смовженко, Іван Гешко, Ірина Ліщинська.
 
Компанія Run Ukraine, організатор GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016, нагадує, що до 5 листопада триває реєстрація на дистанції 2 км, 5 км, 10 км, а також дитячі забіги на 100 м, 500 м та 1000 м.
 
Зареєструватися на півмарафон можна за посиланням lvivhalfmarathon.org
 
Загальний призовий фонд змагання складає майже 60 000 грн. Переможці в абсолюті на півмарафонській дистанції отримають по 5 000 грн. Традиційно для заходів Run Ukraine грошові призи отримають і перші три атлети на півмарафонській дистанції у семи вікових категоріях.
 
Кожен фінішер дистанції 21,0975 км отримає пам’ятну медаль на фініші.
 
5 та 6 листопада рух автотранспорту на маршрутах бігового змагання буде обмежено. Детальна інформація про обмеження руху є на сайті події lvivhalfmarathon.orgОрганізатори приносять вибачення за незручності та рекомендують мешканцям та гостям Львова продумати заздалегідь свій маршрут на 5 та 6 листопада.
Попередня статтяЗі світу по нитці: столиця чемпіонату світу-2019 у приміщенні серед ветеранів і президентські наміри Гебрселассіє
Наступна статтяНевдовзі відбудуться заслуховування кандидатів на головні тренерські посади збірної України