Рішення, прийняті Радою ФЛАУ на засіданні 12 листопада

275
12 листопада у Києві відбулося засідання Ради Федерації легкої атлетики України.
 
На початку генеральний секретар ФЛАУ надав присутнім інформацію про поточну діяльність ФЛАУ за період, який минув з часу останнього засідання Ради, яке відбулося 9 жовтня у Запоріжжі. Віце-президент ФЛАУ Фідель Тимченко підвів підсумки свого візиту до Лозанни на зустріч керівників національних європейських федерацій, а Олексій Сердюченко – участі у тренерських курсах у Тегу (Корея). Пан Сердюченко виказав за доцільне за підсумками свого візиту провести спілкування з практичними вітчизняними тренерами, оскільки під час курсів було розглянуто багато питань, які можуть бути цікавими нашим фахівцям. Організацію такого семінару покладено на державного тренера з легкої атлетики В’ячеслава Тиртишника.
 
Перший віце-президент ФЛАУ Володимир Рудюк розповів про свої робочі поїздки до Чернівців, Львова, Тернополя, Донецької та Луганської областей, комунікації з новими президентами територіальних ФЛА Хмельницької та Рівненської областей, а також про підготовку до Стратегічної сесії. Пан Рудюк зазначив, що на місцях все більше ставляться з розумінням, що стадіони, які будуються та реконструюються, мають бути стандартизовані. Але все-таки цьому питанню необхідно приділяти якомога більше уваги, щоб кошти, які виділяються на розвиток легкоатлетичної інфраструктури, не витрачалися даремно.
 
Віце-президент ФЛАУ Іван Гешко розповів про роботу, проведену ним у Чернівцях, Ворохті, Львові. Президент ФЛАУ Ігор Гоцул виказав задоволення тим, як активно приступили до виконання своїх обов’язків новообрані віце-президенти Федерації, а також в свою чергу розповів присутнім про засідання Моніторингової групи Антидопінгової конвенції Ради Європи та Європейського Комітету з питань Всесвітньої антидопінгової агенції, які відбулися в Києві, а також про свою участь у Мінську в 24-му засіданні Міжурядової україно-білоруської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва.
 
Далі член експертної Ради ФЛАУ Олександр Величко представив свої пропозиції щодо планування очікуваних результатів на чемпіонатах світу, Європи, Кубках Європи, Олімпійських іграх на період 2017-2020 роки. Проаналізував виступ збірної України окремо по кожному напрямку на основних стартах 2013-2016 років. Також пан Величко запропонував разом з оголошенням конкурсів на посади держтренера, головних та старших тренерів, оголосити конкурс на посаду керівника комплексної наукової групи збірної України з легкої атлетики. Ця пропозиція отримала підтримку членів Ради ФЛАУ.
 
Члени Ради ФЛАУ визначили кількісні та призначили персональні склади Комісій Федерації легкої атлетики України.
 
Комісія розвитку ФЛАУ
1. Рудюк Володимир – голова Комісії
2. Охріменко Олександр
3. Матешко Віталій
4. Бугайов Анатолій
5. Єднак Валерій
6. Серорез Тетяна
7. Соколовський Олег
8. Немчінов Олег Миколайович
9. Прокопов Олександр
10. Комаров Андрій Анатолійович
11. Коломоєць Анатолій
12. Сердюченко Олексій
13. Представник комісії атлетів
 
Комісія змагань ФЛАУ
1. Гешко Іван – голова Комісії
2. Корецький Віталій
3. Вегнер Олег
4. Зайченко Олег
5. Антонець Володимир
6. Нещименко В’ячеслав
7. Бех Олена
8. Бочарська Яна
9. Нікітін Анатолій
10. Демидов Валентин
11. Гудим Микола
12. Представник комісії атлетів
 
Комісія з позастадіонних видів легкої атлетики
1. Мандрона Микола – голова Комісії
2. Ліщинська Ірина
3. Кузін Олександр
4. Черніцький Дмитро
5. Бочаров Сергій
6. Головницький Олександр
7. Іонов Валентин
8. Даниленко Олексій
9. Расчупкін Сергій
10. Масунов Леонід 
11. Представник комісії атлетів
 
Тимчасова Комісія з питань протидії організації неправомірних легкоатлетичних заходів і змагань та участі в них членів ФЛАУ
1. Пронін Євген – голова Комісії
2. Немчінов Олег
3. Ревуцький Андрій
 
Комісія юридичних проваджень
1. Тимченко Фідель – голова Комісії
2. Пронін Євген
3. Коваленко Назар
 
Комісія ветеранів
Головою Комісії ветеранів призначено Валентина Шевчука, який має зустрітися з активом ветеранського легкоатлетичного руху і разом з його членами сформувати персональний склад Комісії ветеранів.
 
В кожній з комісій зарезервовано по одному місцю для представників Комісії атлетів (їх має делегувати сама Комісія атлетів).
 
Також присутні сформували склад Комісії з питань реформування структури Секретаріату ФЛАУ, створення якої було узгоджено на попередньому засіданні Ради:
1. Тимченко Фідель – голова Комісії
2. Пронін Євген
3. Комаров Андрій
 
 
З метою якісного проведення всеукраїнських та міжнародних заходів на території України Члени Ради доручили віце-президенту ФЛАУ Івану Гешку призначити відповідальних за проведення цих змагань з числа членів Ради.
 
Офіційний статистик ФЛАУ Іван Качківський доповів про ситуацію з впровадженням інформаційно-аналітичної системи підтримки діяльності Федерації легкої атлетики України «Електронний офіс ФЛАУ». Після останньої доповіді, яка відбулася у вересні цього року, 9 федерацій активно відгукнулись на запит про електронну систему та надали необхідну інформацію. З того часу було завершено перенесення у систему реєстру членів штатної збірної команди України та інформації про приблизно 10 000 членів ФЛАУ.
 
Найближчим часом планується завершити детальне тестування роботи системи та провести семінар для навчання представників ТФЛА по роботі з нею. У зимовому змагальному сезоні система вже буде експлуатуватися в тестовому режимі. Також у подальшому відбудеться доопрацювання нормативної бази з урахування розробленої системи (Положення про членство ФЛАУ, регламенти змагань, тощо), інтеграція з міжнародними системами заявок на змагання, статистики, обробки даних (ArenaEA, Tilastopaja, тощо), будуть враховані зауваження та пропозиції користувачів системи.
 
Комісії юридичних проваджень було доручено відпрацювати усю юридичну документацію, пов’язану з впровадженням системи «Електронний офіс ФЛАУ».
 
Також Рада ФЛАУ затвердила зміни та доповнення до календаря змагань на 2017 рік згідно з заявками, які надійшли після закінчення терміну подачі.
 
Наступне засідання Ради ФЛАУ відбудеться 12 лютого наступного року у Києві.
Попередня статтяРішення, прийняті Виконкомом ФЛАУ на засіданні 13 листопада
Наступна статтяЛондон-2017: оголошено траси з марафону і спортивної ходьби