Рішення, прийняті Виконкомом ФЛАУ на засіданні 13 листопада

246
13 листопада у Києві відбулося чергове засідання Виконкому Федерації легкої атлетики України.
 
Присутні розглянули ситуації, які склалися навколо деяких територіальних ФЛА, зокрема Федерації легкої атлетики Київської області, конфлікт всередині якої призвів до управлінської кризи. Виконком доручив віце-президенту ФЛАУ Фіделю Тимченку та члену Ради ФЛАУ Євгену Баженкову продовжити роботу в наданні консультаційної допомоги щодо вирішення цих проблемних питань та доповісти про результати на наступному Виконкомі.
 
Члени Виконкому ФЛАУ приділили велику увагу обговоренню принципів та критеріїв формування складу штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики, а також алгоритму розподілу коштів на підготовку легкоатлетів, запропонованих державним тренером з легкої атлетики В’ячеславом Тиртишником. Це пов’язано з намірами ФЛАУ у подальшому впроваджувати за необхідності децентралізацію підготовки спортсменів з урахуванням індивідуальних планів підготовки та поставлених завдань на сезон.
 
Цей алгоритм базується на підсумках виступів атлетів впродовж попереднього року. Члени Виконкому вирішили направити дане питання на доопрацювання задля подальшого розгляду на Виконкомі та винесення пропозицій з метою погодження з Міністерством молоді та спорту України в рамках проведення експерименту, до якого залучена ФЛАУ.
 
Були обговоренні питання щодо співпраці з компаніями, які надають послуги щодо обслуговування спортивних заходів транспондерною системою та забезпечення спортивних заходів нагородною атрибутикою (медалями). Федерація легкої атлетики опікується, щоб змагання проходили на якомога вищому рівні з наданням максимальних послуг учасникам. У зв’язку з цим дане доручення департаменту змагань ФЛАУ проаналізувати пропозиції співробітництва та надати з цього приводу свої рекомендації.
 
Члени Виконкому ФЛАУ домовилися підготувати алгоритм процесів, які передуватимуть міжнародній сертифікації легкоатлетичних арен в Україні. Це необхідно як задля проведення змагань на якісному рівні, так і попередження будівництва та реконструкції неякісних легкоатлетичних споруд, які останнім часом мали місце (Дніпро, Біла Церква, Чернігів). Попередньо узгодили наступний графік впровадження вимоги проводити легкоатлетичні змагання виключно на сертифікованих аренах:
з 2018 року – літні чемпіонати України серед дорослих;
з 2019 року – усі літні чемпіонати України;
з 2020 року – усі чемпіонати України у приміщенні;
з 2022 року – усі місцеві змагання.
 
Вирішено доручити подальшу роботу над цим питанням Комісії розвитку та Комісії змагань ФЛАУ.
 
Присутні розглянули звернення суддів щодо конфлікту, який виник під час Всеукраїнських змагань зі спортивної ходьби «Кубок Карпат» між суддівським корпусом та спортсменом Ігорем Главаном. Доручили державному тренеру В’ячеславу Тиртишнику провести роз’яснювальну бесіду з Ігорем Главаном, а Комісії змагань упорядкувати призначення суддів на змагання, в тому числі суддів зі стилю ходьби.
 
З метою економії коштів, вирішено залучити фахівців задля перевірки енергоефективності приміщень офісу ФЛАУ.
 
Виконком ФЛАУ доручив відповідним підрозділам офісу ФЛАУ продовжити роботу щодо перемовин зі спонсорами, партнерами, телекомпаніями та володарями прав на телевізійні трансляції задля організацій телевізійних трансляцій великих міжнародних легкоатлетичних змагань на українському телебаченні.
 
Наступне засідання Виконкому ФЛАУ відбудеться у Києві 17 грудня 2016 року.