Командний чемпіонат світу-2018 зі спортивної ходьби відбудеться у щасливому для українців Тайцані

312
Фото (с)Getty Images for World Athletics
30 листопада у Монако почалося дводенне засідання Ради ІААФ. Одне з рішень стосувалося визначення міста-господаря командного чемпіонату світу-2018 зі спортивної ходьби.

 
Змагання мало приймати російське місто Чебоксари. Дане рішення було прийняте на засіданні Ради ІААФ у листопаді 2013 року. Проте оскільки членство Всеросійської федерації легкої атлетики в ІААФ на даний момент призупинено, під час засідання у Ріо-2016 Радою було прийнято рішення змінити місце проведення командного чемпіонату світу-2018 зі спортивної ходьби.
 
2 вересня було відкрито процес подачі заявок від міст, які бажають прийняти змагання. Таких виявилося шість: Ґуаякіль (Еквадор), Хаммамет (Туніс), Київ (Україна), Монтеррей (Мексика), Тайцан (Китай) і Токіо (Японія). Дедлайн кінцевої подачі заявок був 15 листопада, і лише Тайцан її підтвердив.
 
 
30 листопада на засіданні Ради ІААФ делегація Тайцана і Китайської асоціації легкої атлетики зробили презентацію, після чого було ухвалено офіційне рішення віддати право проведення командного чемпіонату світу-2018 зі спортивної ходьби Тайцану.
За матеріалами IAAF
Фото ©Getty Images for IAAF