Визначено місто-господаря чемпіонату світу-2019 з кросу й інші рішення Ради ІААФ

263
Упродовж двох днів, 30 листопада – 1 грудня, у Монако тривало засідання Ради ІААФ.

 
Серед питань, які на ньому обговорювали, було визначення міст-господарів командного чемпіонату світу-2018 зі спортивної ходьби і чемпіонату світу-2019 з кросу. Згідно з рішенням Ради ІААФ, скороходи поїдуть до Тайцана (Китай), а майстри кросу – до Орхуса (Данія).
 
Радою ІААФ були затверджені кваліфікаційні нормативи на чемпіонат світу і чемпіонат світу U18 наступного року у Лондоні і Найробі відповідно, а також розклади чемпіонату світу U18 і всесвітніх естафет ІААФ на Багамах наступного року.
 
 
З 1 січня 2017 року фіксуватимуться світові рекорди зі спортивної ходьби на 50 км серед жінок. Крім того буде запущено проект з виготовлення електронної системи визначення втрати контакту скорохода з поверхнею, а саме його двох демонстраційних прототипів – для тренувань і змагань. Проект завершиться через 18 місяців, після чого його результати розгляне Комітет зі спортивної ходьби і надасть відповідні пропозиції до зміни правил технічному комітету, які потрібно буде затвердити Радою. Метою є можливість випробувати систему на змаганнях перед чемпіонат світу-2019.
 
У другий день Робоча група ІААФ зробила доповідь щодо питання Росії. У цей день значну увагу також приділили питанням антидопінгу, а Комісія атлетів ІААФ висловила свою підтримку реформі. Нагадаємо, що 3 грудня на спеціальному Конгресі ІААФ розглянуть реформу, пропозиції до якої викладені у документі під назвою «Час для змін». А сьогодні, 2 грудня, стануть відомі імена найкращих легкоатлетів світу 2016 року.
 
Прес-конференція за підсумками засідання Ради ІААФ
 

 

За матеріалами ІААФ
Фото © Philippe Fitte for IAAF