15 десятитисячних секунди на фініші!

284
19 січня у столиці відбулися Кубок Київської міської ШВСМ з легкої атлетики у приміщенні та змагання з бар’єрного бігу, присвячені пам’яті Заслуженого тренера України Миколи Батруха.
 
В першу чергу заслуговує на увагу результат переможниці з бігу на 60 метрів з бар’єрами Анни Плотіциної. 8,19 секунди – Анна вже втретє з початку року показує такий час, який, до речі, є нормативом на чемпіонат Європи-2017 в приміщенні. Також Анна за нього отримала спеціальний приз від організаторів турніру – учнів Миколи Павловича – як за абсолютно найкращий результат змагань.
 
Чоловічий бар’єрний спринт ознаменувався традиційним суперництвом Сергія Копанайка та Артема Шаматрина. Цього разу воно вийшло аж занадто гострим. Сергій та Артем показали на фініші однаковий час – 7,93 секунди. А фотофініш віддав перевагу Артему в 0,0015 секунди! Наразі обидва атлети продовжують гонитву за нормативом на чемпіонат Європи у приміщенні, який складає 7,82.
 
А от Христина Стуй, хоча і має вже в своєму активі в бігу на 60 метрів норматив на Белград-2017, і який підтвердила на цих змаганнях (7,42), брати участь в континентальній першості не планує. Усі сили наразі у неї направлені на підготовку до літнього сезону і чемпіонату світу у Лондоні, і на початку березня Христина вирушить на збори до Південно-Африканської Республіки.
 
З інших результатів відзначимо забіг на нетрадиційній для приміщень дистанції – 400 м з бар’єрами, яка входила до програми Меморіалу Батруха. Тут найкращим став  Денис Нечипоренко – 52,42.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.