Рішення Виконкому ФЛАУ від 21 січня 2017 року

231
21 січня відбулося засідання Виконкому Федерації легкої атлетики України.
 
Державний тренер В’ячеслав Тиртишник розповів про плани на 2017-й рік: як і де будуть готуватися вітчизняні легкоатлети до сезону, попередній графік учбово-тренувальних зборів. Він відзначив, що цього року на збірну України очікує 12 головних міжнародних стартів.
 
Члени Виконкому обговорили пропозиції та зауваження, що були отримані від представників легкоатлетичної спільноти, які зголосилися взяти участь в обговоренні низки проектів Положень ФЛАУ. З їх урахуванням ці проекти направлені на доопрацювання до Комісії юридичних проваджень ФЛАУ для подальшого їх прийняття Радою Федерації.
 
Також присутні обговорили доцільність виступу збірної України на міжнародній матчевій зустрічі зі спортивної ходьби (Подебради, Чехія), чемпіонаті світу з кросу (Кампала, Уганда) та чемпіонаті світу з естафетного бігу (Нассау, Багами). Зійшлися на думці, що вони не вкладаються в індивідуальні графіки підготовки провідних вітчизняних атлетів до головних стартів сезону, а також мають ризики щодо медичних показань (Уганда) та, з урахуванням зменшення фінансування з боку держави, щодо фінансового забезпечення (Багами, Уганда).
 
Провели обговорення Критеріїв та умов відбору до складу національних збірних команд України для участі в офіційних змаганнях 2017 року. Враховуючи політику ФЛАУ щодо виступів на головних міжнародних змаганнях серед усіх вікових категорій повними складами, а також беручи до уваги зменшення державного фінансування, в них були внесені певні корегування.
 
Члени Виконкому за поданням територіальних ФЛА обговорили внесення до календаря ФЛАУ нових змагань, а також вирішили перенести дати наступних змагань:
·         чемпіонат м. Києва та чемпіонат НУФВСУ у приміщенні – з 3-4 лютого на 2-3 лютого;
·         7-й Київський міжнародний півмарафон та чемпіонат України з півмарафонського бігу серед дорослих та молоді – з 30 квітня на 9 квітня.
 
Також на Виконкомі ФЛАУ було затверджено наступне:
·         кількісний склад збірної України для участі у Кубку Європи зі спортивної ходьби, який відбудеться 21 травня у Подебрадах (Чехія), становитиме 18 спортсменів та 10 офіційних осіб;
·         за багаторічну сумлінну працю було вирішено клопотати перед Міністерством молоді та спорту України про присвоєння почесного звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України» Андрущенку Юрію Миколайовичу;
·         розглянуті звернення спортсменів-членів ФЛАУ щодо дозволу виступів за іноземні клуби;
·         затверджено голів суддівської колегії на змагання 2017 року;
 
Наступне засідання Виконкому ФЛАУ відбудеться 11 лютого у Києві.
Попередня статтяМиколі Калитці – 55!
Наступна статтяШиповки від Яновської та бахмутські рекорди