Лютневі рішення Ради ФЛАУ

183
Під час чергового засідання Ради Федерації легкої атлетики України в результаті тривалих обговорень та дискусій між присутніми була прийнята низка важливих рішень, які ми доводимо до вашого відома.
 
 
Генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь представив членами Ради фінансовий звіт ФЛАУ за 2016-й рік та проект бюджету на 2017-й. Звіт за минулий рік було взято до уваги, проект бюджету-2017 затверджено з подальшим внесенням всіх зауважень та пропозицій.
 
Член тимчасової Комісії з питань реформування структури секретаріату ФЛАУ Євген Пронін виклав аналітичну довідку щодо питання реформування секретаріату ФЛАУ з метою підвищення ефективності його роботи. Члени Комісії провели співбесіди з усіма співробітниками структурних підрозділів, вивчивши їхні посадові обов’язки. Було вказано на певні слабкі місця, виявлені в роботі секретаріату. Члени Ради зійшлися на думці, що задля більш ефективної його дії необхідно внести додатково до штатного розкладу посади заступника генерального секретаря ФЛАУ, а також діловода, юриста та бухгалтера. Постановили на наступне засідання Ради винести пропозиції щодо оновленої структури секретаріату.
 
Багато часу члени Ради приділили обговоренню взаємодії ФЛАУ та ветеранського легкоатлетичного руху. У присутніх викликали занепокоєння спроби Асоціації ветеранського спорту України за підтримки Мінмолодьспорту України взяти легкоатлетичний ветеранський рух під свій патронат, адже легка атлетика ветеранів, за думкою членів Ради, є невід’ємною частиною ФЛАУ. У зв’язку з цим вирішено вивчити юридичні питання щодо правомірності даних дій та вжити заходів задля вирішення даного питання на користь ФЛАУ.
 
Державний тренер з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник представив присутнім усіх новопризначених головних тренерів збірної України по видам. Кожен з них зробив детальну доповідь щодо планів на 2017 рік відносно виступів на змаганнях та підготовки до них.
 
Члени Ради ФЛАУ обговорили проекти Положень Про членство та участь у громадській спілці «Федерація легкої атлетики України», Про нагороди ФЛАУ, Про Комісію змагань ФЛАУ, Про змагання з легкої атлетики, Про присвоєння кваліфікаційних категорій спортивним суддям, Про Комісію ветеранів, про статистику ФЛАУ, Про національні рекорди України з легкої атлетики. Положення затвердили в цілому та направили в Комісію юридичних проваджень для внесення редакційних правок. Після погодження Комісією юридичних проваджень дані Положення будуть опубліковані на офіційному сайті ФЛАУ, і з того моменту вони вступлять в силу.
 
За поданням Комісії атлетів до персональних складів комісій ФЛАУ було включено її представників – Віталія Коржа до Комісії розвитку, Ірину Новожилову до Комісії змагань.
 
Присутні були ознайомлені з рейтингом територіальних ФЛА, складеним за підсумками діяльності федерацій у 2016 році. Президент ФЛАУ Ігор Гоцул нагадав, що суму грантових коштів для ТФЛА у порівнянні з минулим роком було збільшено втричі – до 300 тисяч гривень. Радою було ухвалене рішення до 1 травня здійснити виплати територіальним ФЛА згідно з рейтингом.
 
Члени Ради ФЛАУ затвердили критерії формування складу офіційних делегацій національної збірної команди України з легкої атлетики на участь у офіційних міжнародних змаганнях на 2017 рік. Також державний тренер В’ячеслав Тиртишник надав інформацію щодо формування рейтингу ефективності спортсменів національної збірної команди України з легкої атлетики за підсумками виступів на офіційних стартах змагального легкоатлетичного сезону 2016 року. Головним критерієм рейтингу є успішні виступи на головних офіційних міжнародних змаганнях.
 
Також присутні затвердили зміни та доповнення до Календаря спортивно-масових заходів ФЛАУ на 2017 рік.
 
Наступне засідання Ради ФЛАУ відбудеться 29-30 квітня в Івано-Франківську.