Антидопінговий семінар для тренерів, медичних та інших працівників збірної України

226
Федерація легкої атлетики України продовжує вести активну антидопінгову діяльність. У приміщенні ФЛАУ для тренерського штабу, медичних та інших працівників національної команди відбувся антидопінговий семінар під керівництвом віце-президента ФЛАУ, голови Комісії юридичних проваджень ФЛАУ Фіделя Тимченка.
 
Фідель Тимченко наголосив, що зараз, коли в усьому світі ведеться активна боротьба з допінгом, тренери не мають права залишатися осторонь цього питання. Вони перші зобов’язані проводити роз’яснювальну роботу серед спортсменів.
 
Присутні детально розглянули усі вісім пунктів, які за визначенням Всесвітньої Антидопінгової Агенції (ВАДА) є порушенням антидопінгових правил – вживання і використання заборонених препаратів та заборонених методів, спонукання до вживання, розповсюдження тощо. Особливу увагу присутні надали роз’ясненню термінології, яка використовується в правилах ВАДА.
 
 
Не було зайвим для тренерів нагадування про правила зберігання медичних препаратів, а також про заходи безпеки. Зокрема, Фідель Тимченко закликав присутніх дуже ретельно стежити за своїми речами, аби уникати різних провокацій з боку не чистих на руку конкурентів. Якщо хтось із тренерів, супроводжуючого персоналу, медичних чи інших працівників згідно з медичними показаннями особисто вживає ліки, які містять заборонені для спортсменів препарати, такі лікарські засоби необхідно обов’язково декларувати під час поїздки на змагання.
 
Також Фідель Тимченко наголосив, що невдовзі буде розроблено механізм, згідно з яким спортсмени, покарані за порушення антидопінгових правил, повинні будуть повертати державі усі кошти, виплачені їм у вигляді стипендій, призових, премій за досягнення, здобуті у нечесній боротьбі.
 
Такий же семінар буде проведено і для атлетів, які виїжджають до Белграду, Сербія на чемпіонат Європи-2017 у приміщенні.
Попередня статтяОлеся Повх: «Попрацювали над фінішем – і все склалося»
Наступна статтяФЛА Івано-Франківської області вшанувала найкращих за 2016-й рік