В МДЦ «Артек» популяризуватимуть легку атлетику

251
Сьогодні було підписано меморандум між Національним олімпійським комітетом України та федераціями легкої атлетики, кульової стрільби, фехтування і водного поло. Згідно з ним у Міжнародному дитячому центрі «Артек», що під Києвом, популяризація спорту серед дітей вийде на новий якісний рівень.
 
Як зазначив генеральний секретар Федерації легкої атлетики України Михайло Медведь, який поставив підпис під документом від імені ФЛАУ, в «Артеку» дуже зацікавлені в залученні дітей до занять спортом та здорового способу життя. І Федерація цьому усіляко сприятиме. В Центр будуть регулярно приїжджати наші провідні атлети, які спілкуватимуться з дітьми, розповідатимуть їм про легку атлетику загалом та знайомити їх з різноманіттям дисциплін Королеви спорту. Також проводитимуться усілякі дитячі легкоатлетичні змагання, конкурси, вікторини.
 
– Ми щороку проводимо фінали Всеукраїнського проекту НОК «Олімпійського лелеченя», з зірками спорту організовуємо «Олімпійський день», – сказав президент НОК України Сергій Бубка. – Переконаний, що й надалі ми разом зможемо зробити ще більше задля розвитку дитячого спорту в Україні, популяризації олімпійських видів спорту серед дітей, залучення більшої кількості дітей до занять фізкультурою та спортом, підвищення рівня здоров’я, фізичного і духовного розвитку дітей. Вірю, що завдяки нашим спільним зусиллям тут будуть створені гарні умови для розвитку цих видів спорту, що сприятиме примноженню спортивних здобутків нашої країни та вихованню здорової молоді, нації.
 
Почесні гості ознайомились з діяльністю дитячого центру, відвідали культурно-мистецький та інноваційний освітній центри, спортивні та туристичні секції, де проводять своє дозвілля діти, а також презентували свої види спорту. Зокрема, ФЛАУ показала можливості програми «Дитяча легка атлетика ІААФ».
 
– Це велика подія для нас, адже в «Артеку» є вся наявна інфраструктура для розвитку дитячого спорту. – зазначив генеральний директор МДЦ «Артек» Сергій Капустін. – Тут функціонує басейн, тренажерний зал, велосипедний парк і станція човнів, зовсім скоро відкриється футбольне поле зі штучним покриття. Гріх було б не використовувати такі можливості. Тож наші діти завжди будуть дружити зі спортом.