На Київському півмарафоні 43 колективи виконають музику країн-учасниць «Євробачення-2017»

219
Цього року вперше в програмі щорічного Київського півмарафону відбудеться «Музичний півмарафон» – унікальний фестивальний формат, приурочений до «Євробачення-2017».
 
9 квітня понад 10 000 атлетів вийдуть на старт і долатимуть дистанцію в супроводі музичної підтримки від 43 музичних колективів. Уздовж усього маршруту, кожні 500 метрів, починаючи від Подолу, звучатиме музика країн, представлених на пісенному конкурсі. Артисти виконають кавери на популярні композиції сучасних груп, а також нагадають про етнічні ритми народів.
 
«Музичний півмарафон» ініційований Управлінням туризму КМДА та організаторами забігу, командою Run Ukraine, для популяризації бігової культури і 62-го конкурсу пісні «Євробачення-2017», який пройде в Києві з 9 по 13 травня. Таким чином, учасники змагань отримують незвичайну підтримку, а глядачі – спортивно-музичне свято.
 
– Київські півмарафон і марафон – одні з ключових подій в формуванні іміджу столиці України, – коментує керівник Управління туризму КМДА Антон Тараненко. – Завдяки високому рівню організації цих заходів кількість іноземних і українських учасників постійно збільшується. За останні кілька років ми започаткували дуже правильні традиції. Туристи, які приїжджають в столицю на бігові події, після заходу залишаються ще на кілька днів, щоб краще пізнати місто. Враховуючи, що цього року Київ є приймаючим містом «Євробачення-2017», ми запропонували ідею для популяризації не лише міста, а й самого пісенного конкурсу. Таке поєднання музичної та спортивної подій формує дуже позитивний імідж і дозволяє більше промотувати Київ.
 
– Біг – це більше, ніж спорт. Київський півмарафон – видовищний масовий захід, – розповіла директор з маркетингу і комунікацій Run Ukraine Вікторія Веремієнко. – Ми збираємо любителів бігу та уболівальників з різних країн світу. Цього року ми доповнили наш забіг музичною програмою, щоб зробити захід ще більш святковим, а участь у ньому – незабутньою. Серед наших спортсменів багато іноземців – їм буде приємно почути мелодії своєї країни. Крім того, ми хочемо нагадати всім про різноманітність музики країн-учасниць конкурсу «Євробачення-2017». Сподіваємося, така підтримка надихне атлетів на перемогу.
 
Київський міжнародний півмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon став біговою традицією міста. Цього року Київський міжнародний півмарафон відбудеться всьоме і носитиме статус чемпіонату України з півмарафону. Очікується, що він збере близько 10 тисяч любителів бігу з різних міст України та світу. З кожним роком зростає кількість учасників на старті і разом з тим збільшується призовий фонд змагання. У 2017 році він складатиме 146 000 грн. Траса півмарафону має міжнародний сертифікат відповідності AIMS, окрім того, Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017 пройшов сертифікацію Європейської асоціації легкої атлетики й отримав найвищу оцінку якості – «5 зірок». Це означає, що захід буде організовано за високими стандартами з відповідним рівнем безпеки та порядку. Для  учасників цього року в рамках бігової події заплановані чотири індивідуальні дистанції: 21,0975 км, 10 км, 5 км і 2 км. Також відбудуться естафетні та корпоративні змагання. Традиційно організатори пропонують маленьким учасникам вийти на дитячі старти: 1 000 м, 500 м і 100 м.