Старт сезону для столичних атлетів

190
У столиці відбувся Кубок Києва з легкої атлетики, присвячений 72-й річниці завершення Другої світової війни. Ціла низка провідних вітчизняних атлетів розпочала цим стартом літній змагальний сезон.
 
Звичайно, результати, які показали на цих змаганнях наші спортсмени, ще не є ідеальними. Більшість з них лише декілька днів тому повернулася з тренувальних зборів. Тому Кубок Києва сприймали як «втягування» в сезон, контрольний старт задля виявлення помилок. Виправити які час ще є, адже до першого з головних національних стартів літа – командного чемпіонату України – залишається ще місяць, а до командного чемпіонату Європи та чемпіонату світу, відібратися на які ставлять за мету усі наші лідери, – ще більше.
 
На стадіоні СДЮШОР №6 наші провідні легкоатлети показали наступні результати. Анна Плотіцина з Київщини, окрім своєї коронної бар’єрної стометрівки змагалася і на «гладких» 100 метрах, і на обох дистанціях була найшвидшою – 13,21 та 11,66 відповідно. 100 м з/б також бігла рекордсменка світу  серед юніорок, багатоборка з Броварів Аліна Шух. Була третьою (15,12), і відразу після фінішу вирушила на залізничний вокзал, аби 6-го травня в Ужгороді взяти участь у Гран-прі зі стрибків у довжину «Стрибки під музику».
 
Киянин Сергій Смелик виграв стометрівку – 10,31 (за вітру +2,1). Тарас Неледва з Луганщини у стрибках у довжину виконав лише одну вдалу спробу, але її було достатньо для загальної перемоги – 7 м 80 см. Житомирянин Станіслав Маслов без опору з боку суперників першим фінішував у бігу на 1500 метрів – 3.48,12. У штовханні ядра перемогу здобули представники Київщини – Ольга Голодна (16.38) та Микола Багач (18.45). У стрибках з жердиною киянці Яні Гладійчук підкорилися 4 м 30 см.
Попередня стаття38-ма Миколаївська миля зібрала понад півтори сотні учасників
Наступна статтяАліна Шух: «Акцент – на юніорському чемпіонаті Європи»