Івано-франківські рішення Виконкому та Ради ФЛАУ

192
Пропонуємо до вашої уваги рішення, прийняті в Івано-Франківську під час засідань Виконкому та Ради Федерації легкої атлетики України.
 
Члени Виконкому затвердили склади збірної України для участі в чемпіонаті світу з трейлу (10 червня, Бадія Пратаглія, Італія), чемпіонату світу з 24-годинного бігу (1-2 липня, Белфаст, Велика Британія) та міжнародній матчевій зустрічі юніорських збірних (13 травня, Луцьк). Також за поданням тренерської ради були внесені зміни до раніш затвердженого персонального складу збірної України для участі в Кубку Європи зі спортивної ходьби (21 травня, Подебради, Чехія): на дистанції 20 км замість Назара Коваленка, а також тренера Анни Коваленко до складу делегації включено, відповідно, Андрія Ковенка та Анатолія Чернова.
 
З урахуванням подання кандидатур від федерацій легкої атлетики Сумської та Вінницької областей присутні затвердили Андрія Ковенка як кандидата до складу Комісії ІААФ зі спортивної ходьби.
 
На Виконкомі були обговорені і потім підтримані Радою зміни та додатки до положень про членство у ГС «Федерація легкої атлетики України», напрацьованих Комісією розвитку ФЛАУ. Вони стосувалися правок та уточнень з боку Комісії юридичних проваджень, а також зразків додатків до положень, пов’язаних з оформленням членських квитків, з урахуванням впровадження Електронного офісу ФЛАУ. Електронний офіс ФЛАУ впроваджується в тестовому режимі з 1 травня 2017 року. Наразі розробляється графік навчання представників ТФЛА та взаємодії з секретаріатом змагань. Семінари проводитиме офіційний статистик ФЛАУ Іван Качківський. Термін роботи електронного офісу ФЛАУ в тестовому режимі – до наступного засідання Ради. Після цього з урахуванням усіх зауважень система буде доопрацьована, і з 1 січня 2018 року вона почне працювати повноцінно. Також присутні затвердили Положення про Комісію з позастадіонних видів легкої атлетики.
 
Рада ФЛАУ прийняла рішення внести правки до статутних документів щодо підтвердження статусів юридичної особи ФЛА Житомирської, Херсонської та Запорізької областей.
 
Присутні погодили, що з 1 квітня 2019 року всі Всеукраїнські змагання ФЛАУ мають проводитися виключно на сертифікованих аренах і трасах. Також перший віце-президент ФЛАУ Володимир Рудюк вніс пропозиції щодо змін до Критеріїв оцінки рейтингу територіальних ФЛА. Члени Ради розглянули їх та домовилися винести на подальше обговорення.
 
 
Окрім цього Виконком ФЛАУ розглянув питання про присвоєння національної категорії суддям та про призначення нагород за участь в організації підготовки спортсменів, які показали високі спортивні досягнення на чемпіонаті Європи у приміщенні.
 
Наступне засідання Виконкому ФЛАУ відбудеться 7 червня в Луцьку, Ради ФЛАУ – 16-17 вересня у Вінниці.