Зустріч зі скороходами напередодні поїздки в Подебради

201
19 травня найкращі вітчизняні скороходи ворушать до Чехії, де найближчої неділі візьмуть участь в Кубку Європи зі спортивної ходьби.
 
Наразі наша команда знаходиться на зборах в Конча-Заспі, і там у неї відбулася зустріч з тренерським штабом збірної – держтренером В’ячеславом Тиртишником, головним тренером збірної України з витривалості Сергієм Романчуком, а також генеральним секретарем ФЛАУ Михайлом Медведєм.
 
Під час спілкування було обговорено чимало актуальних питань. Атлетів цікавили справи з екіпіруванням. Михайло Медведь ще раз нагадав, що екіпірування членів збірної, які вирушають на офіційні міжнародні змагання, відбувається раз на рік. Початок відліку такого «екіпірувального» року – головний старт сезону (за виключенням Олімпійських ігор, де було спеціальне екіпірування). Минулого року для майстрів спортивної ходьби таким був командний чемпіонат світу у Римі, для всіх інших – чемпіонат Європи в Амстердамі. Наступне екіпірування буде вже напередодні чемпіонату світу у Лондоні. Отож ті атлети, які вже отримували форму на Рим, зараз її не отримають. Всі інші екіпіровкою забезпечені будуть.
 
 
Під час зустрічі були обговорені минулі навчально-тренувальні збори, а також планування майбутніх. Вислухані побажання атлетів задля подальшого урахування в роботі тренерського штабу. Також під час діалогу були внесені пропозиції щодо внесення з наступного року коректив до критеріїв відбору на офіційні міжнародні змагання зі спортивної ходьби на дистанції 50 км. Окрему увагу під час бесіди було приділено питанням антидопінгу. Атлетам ще раз нагадали про нетерпимість щодо допінгу з боку як світової спільноти, так і керівництва збірної України та ФЛАУ.
Попередня статтяУманські перспективи метальників
Наступна стаття«Десятки» ветеранів