Вінницькі прем’єри: «Золоті бар’єри» та «Дитяча легка атлетика ІААФ»

265
20 травня у Вінниці відбулися дві знакові легкоатлетичні події. Вперше в Україні пройшов турнір з бар’єрного бігу GoldenHurdles, а також вперше в місті було презентовано проект «Дитяча легка атлетика ІААФ». Основною рушійною силою змагань стали місцева бар’єристка Олена Яновська та віце-президент ФЛА Вінницької області Сергій Черненков.
 
У змаганнях GoldenHurdles взяло участь 20 найкращих вітчизняних бар’єристів – учасники Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи. Окрім стандартних забігів на 100 метрів з бар’єрами серед жінок та 110 м з/б у чоловіків також відбулися змагання на дистанції 200 м з/б та естафета 4х100 м з/б.
 
Найкращими стали (час усюди – за ручним секундоміром):
110 м з/б, чоловіки: Артем Шаматрин – 13,3
110 м з/б, жінки: Ганна Плотіцина – 12,8
200 м з/б, чоловіки: Артем Шаматрин – 24,0
200 м з/б, жінки: Вікторія Ткачук – 25,8
 
В естафеті 4х100 м з/б збірні Києва та Вінниці показали однаковий час – 53,7.
 
 
Також в рамках легкоатлетичного свята на стадіоні МДЮСШ №1 в парку ім. Горького відбулася презентація для вінничан проекту «Дитяча легка атлетика ІААФ». Три команди місцевих шкіл, складені з юних атлетів віком 9-10 років, з завзяттям боролися за нагороди в різних дисциплінах цього комплексу. Отож, українських регіонів, які охопила «Дитяча легка атлетика ІААФ», побільшало!
 
Попередня статтяЮлія Чумаченко та Юрій Кримаренко виграли Меморіал Ковпака-2017
Наступна статтяУ Вишневому відбулися Всеукраїнські змагання за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ»