Юрій Грицак та Анна Пєчко виграли Дніпровський півмарафон

249
28 травня у Дніпрі відбулась масштабна бігова подія – INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2017.
 
Другий за ліком Дніпровський міжнародний півмарафон, організований компанією Run Ukraine за підтримки ГО Start Dnipro та Дніпровської міської ради, зібрав 2500 бігунів під оплески 8000 глядачів. У порівнянні з торішнім Дніпровським півмарафоном, кількість учасників збільшилась більше ніж на 1000. Цього дня до Дніпра завітали любителі бігу з 13 країн, зокрема з Канади, Німеччини, Угорщини, США, Польщіта Марокко.
 
Абсолютними переможцями Дніпровського півмарафону-2017 стали Юрій Грицак (Миколаїв) серед чоловіків та Анна Пєчко (Дніпро) серед жінок. Атлети першими фінішували на дистанції 21,0975 км з результатами, відповідно, 1:07.03 та 1:21.39. Анна Печко лідирувала впродовж практично усієї дистанції і виграла з великою перевагою над суперницями. Серед чоловіків боротьба за першу позицію на першій половині дистанції тривала між Юрієм Грицаком та Сергієм Марчуком. Але потім Грицак вирвався у лідери, і Марчук у підсумку фінішував другим з півторахвилинним відставанням.
 
– Минулого року на Дніпровському півмарафоні я фінішував другим. Цього разу був налаштований на перемогу, краще підготувався, тому фінішував відносно легко, – прокоментував Юрій Грицак, який, між іншим, у 2016-му здобув перемогу у двох заходах бігової ліги – Одеському та Львівському півмарафонах.
 
– Це другий півмарафон, який компанія Run Ukraine проводить у Дніпрі, – ділиться враженнями генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький. – Сьогодні ми зібрали 2500 бігунів. Серед них – професійні спортсмени, любителі різного віку, діти та їх батьки. Це грандіозне спортивне свято для кожного учасника, його родини та друзів. Я переконався у тому, що Дніпро – дійсно бігове місто. За рік кількість спортсменів головної дистанції збільшилася удвічі. Серед них і мешканці Дніпра, і гості з інших міст та країн. Завдяки бігу ми об’єднуємо людей з різних куточків світу. Звісно, без підтримки міста та його мешканців такі масштабні бігові заходи неможливо зробити. Наступного року ми плануємо збільшити кількість шанувальників бігу на старті третього Дніпровського півмарафону. Працювати над цим ми почнемо вже сьогодні.
 
 
Окрім півмарафонської дистанції учасники могли обрати старт на дистанціях 10 км, 5 км та 2 км. На дистанцію 5 км вийшов найстарший учасник заходу – 74-річний Вадим Максименко. Також пройшли дитячі забіги на 100 м, 500 м і 1000 м. Вперше відбулись естафетні старти, а також відкритий кубок серед студентів University Cup (2 км), змагання серед працівників сфери безпеки Security Cup (5 км) та забіг працівників металургійної галузі Steel Cup (2 км). Продовжуючи традицію минулого року, у біговому заході взяли участь 19 людей з інвалідністю, здолавши дистанцію Hand Bikes 2 км на візках.
 
Окрім того, в рамках INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2017 у Дніпрі пройшов благодійний забіг «Переможці», мета якого – збір коштів на придбання спортивних протезів для ветеранів АТО.
 
Серед відомих учасників заходу були президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова, яка зі своєю командою брала участь в змаганнях естафет. До бігового заходу також долучився заслужений майстер спорту України, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко.