Світова топ-трійка Оксани Окунєвої і українське домінування на Filothei Women Gala 2017

264
31 травня Греція приймала традиційний міжнародний турнір Filothei Women Gala 2017, який входить до календаря ЕА. Участь у ньому взяли чотири українки, і кожна з них відзначилися перемогою або місцем у трійці найсильніших.

 
У секторі для стрибків у висоту значну частину змагань основною суперницею Оксани Окунєвої була лише планка. Гречанка Панагіота Досі припинила виступи з результатом 1,83 м. Українка ж дійшла до 1,95. І якщо попередні висоти вона долала з першої або другої спроби, то на 1,93 і 1,95 вкотре продемонструвала впертий характер і попри дві перші невдачі з третьої спроби все ж перелетіла планку. 1,97 м Оксані підкорити поки що не вдалося.
 
З результатом 1,95 м Окунєва посідає третє місце у світовому топ-листі сезону зі стрибків у висоту.
 
Ще одну перемогу, цього разу у секторі для стрибків у довжину, Україні принесла Марина Бех. Найкращим для неї того вечора був стрибок на 6,51 м у третій спробі. Після цього вона ще зробила два заступи і, як заключний акорд, наблизилася до свого переможного показника, приземлившись у заключній спробі на 6,50 м.
 
З перемогою з Греції їде і єдина представниця України у бігових дисциплінах Анна Плотіцина. 100 метрів з бар’єрами вона подолала за 13,18 с, залишивши гречанку Елісавет Песіріду у трьох сотих секундах позаду.
 
 
Ольга Саладухашлях до своєї мети цього сезону почала з другого місця на Filothei Women Gala 2017. З шести у Ольги було дві результативні спроби, і обидві в одну й ту саму позначку – 13,97 м. Далі стрибнула лише гречанка Параскеві Папахрісту (14,19 м).