Призові виступи українців у Шаморіні

290
17 червня словацьке місто Шаморін приймало міжнародний легкоатлетичний турнір P-T-SMeeting. Сильний вітер, два других і третє місце українців – те, чим найбільше запам’яталися для наших уболівальників ці змагання.

 
Анастасія Бризгіна фінішувала третьою з бігу на 400 метрів (53,17 с). Нагадаємо, Анастасія вже виконала норматив для участі у чемпіонаті світу. Зробила вона це під час командного чемпіонату України у Луцьку. Проте основний етап відбору на ці змагання ще попереду. Натомість уже точно відомий склад збірної на командний чемпіонат Європи, де Анастасія бігтиме у складі жіночої естафети 4х400 метрів.
 
Місце у збірній на чемпіонат світу собі вже гарантував скороход Іван Лосєв, ставши другим серед українців на Кубку Європи (20 км). У Шаморіні українець виступив на дистанції 3000 метрів зі спортивної ходьби і став на ній другим (11.27,46 хв).
 
Другою зі стрибків у довжину стала Кристина Гришутіна (6,58 м). Щоправда, у цій спробі, першій з двох результативних під час змагань у українки, вітер був 2,5 м/с і перевищував допустимі норми. Марині Бех не вдалося пристосуватися до сильних поривів вітру, і всі шість спроб вона виконала з заступами.
 
Під час жіночого забігу на 200 метрів вітер дув зі швидкістю 2,5 м/с. За таких умов українка Ірина Марчак показала результат 24,57 с і фінішувала сьомою.
 
Станіслав Маслов (8.13,98 хв) і Василь Коваль (8.19,38) фінішували сьомим і восьмим з бігу на 3000 метрів. Костянтин Коляда виступив на цій дистанції у якості пейсмейкера.
Фото (с)Анастасія Марініна