Скороходи визначилися з учасниками на Лондон та Бидгощ

265
У Сумах 17 червня відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби на 20 км. За його підсумками визначилися останні учасники у цій дисципліні чемпіонату світу, який відбудеться у серпні в Лондоні, а також скороходи, які представлятимуть нашу країну у Бидгощі на липневому молодіжному чемпіонаті Європи.
 
У чоловіків у Лондоні на дистанції 20 км компанію Івану Лосєву та Сергію Будзі, які здобули право виступити на чемпіонаті світу завдяки успіху на Кубку Європи, складе Руслан Дмитренко з Донеччини (на фото). За словами головного тренера збірної України з видів витривалості Сергія Романчука, він дуже впевнено виглядав на національній першості, повністю контролював ситуацію на трасі і переміг з великим запасом – 1:22.35. У жінок до Інни Кашиної та Надії Боровської приєднається волинянка Валентина Мирончук, її переможний час – 1:35.22.
 
Що стосується молодіжної вікової групи, то у чоловіків поза конкуренцією був волинянин Дмитро Собчук – 1:28.06. Розраховував тренерський штаб, як на кандидата на участь в чемпіонаті Європи серед молоді і на Олександра Жолоба, але той не впорався з технікою і був дискваліфікований. У жінок право на поїздку до Бидгоща здобули житомирянка Тамара Гаврилюк (1:37.28) та Марія Філюк з Волині (1:39.16).