Олексій Касьянов: «Від нас ніхто не очікував перемоги, це й допомогло»

223
Олексій Касьянов в індивідуальному заліку командного чемпіонату Європи з багатоборств в Таллінні став другим, чим підтвердив свій статус одного з світових лідерів цього виду легкої атлетики. В еліті він тримається вже впродовж десяти років.
 
– Стільки років триматися на такому високому рівні, певно, не легко?
 
– Не легко, тому що вид спорту у нас не легкий. Кожного дня треба налаштовуватися на тренування. У багатоборстві завжди треба пахати. Але я все одно отримую досі від цього задоволення, і мені дуже приємно, що у нас така команда і ми посіли таке високе місце.
 
– У вашій кар’єрі було вже багато командних чемпіонатів Європи. Очікуваним був цей успіх саме зараз?
 
– На мою думку, цього взагалі ніхто не очікував. Але це й добре. Не було додаткового психологічного навантаження. Тому й виступили гарно.
 
– Собою задоволені повною мірою?
 
– Важко спланувати так підготовку, щоб впродовж всього сезону знаходитися на висоті. Тому я підводився на початок сезону, щоб гарно виступити в Гьотцисі, виконати норматив на чемпіонат світу. А цей старт був для мене певною мірою проміжним. Я, звісно, приклав усі зусилля, щоб посісти високе місце. Нажаль, на суму балів наклала свій відбиток важкі погодні умови.
 
– Наступний ваш старт – вже на чемпіонаті світу в Лондоні?
 
– Так. В Таллінні я вже зробив для себе певні прикидки, над чим потрібно попрацювати, щоб правильно підвестися. Зараз тиждень відпочину і розпочну посилено і цілеспрямовано готуватися до чемпіонату світу.