Гроссето-2017: чемпіонство Бризгіної і неймовірний рекорд Нікітіна

269
Третій день чемпіонату Європи U20 з легкої атлетики подарував безліч позитивних емоцій українським уболівальникам. Ранкову естафету від Едуарда Забуженка підхопили Анастасія Бризгіна і Дмитро Нікітін.

 
Анастасія Бризгіна стала чемпіонкою Європи U20 з бігу на 400 метрів. Українка їхала в Гроссето фавориткою змагань і цей статус підтвердила. У кожному колі вона надзвичайно впевнено проводила свої забіги і вигравала їх. Фінал не став винятком. На фінішній прямій уже остаточно стало зрозуміло, що Бризгіна не віддасть перемоги. 52,01 с – і Анастасія приносить Україні третє «золото» чемпіонату!
 
***
 
Дмитро Нікітін приїхав у Гроссето з особистим рекордом 2,18 м. Але описати те, що він зробив на змаганнях, бракує будь-яких слів. З другої спроби він подолав 2,20. 2,22 – з третьої і йшов четвертим. Але наступну висоту, 2,24 метри, Нікітн подолав з першої спроби і вийшов на третє місце.
 
На 2,26 у Нікітіна було дві невдачі. З урахуванням того, що двоє суперників їх подолали, Дмитрові не було сенсу продовжувати стрибки на цій висоті. Він підняв планку ще на два сантиметри – і подолав 2,28 м! Поліпшивши особистий рекорд відразу на 10 см, Дмитро виграв срібну медаль чемпіонату Європи U20. Переміг з рекордом чемпіонатів білорус Максим Недосеков (2,33 м).
 
***
 
Захар Міщенко посів сьоме місце з метання списа. Найкращою зі спроб у нього була друга – 70,52 м. Юлія Максименко з результатом 3,90 м посіла дев’яте місце зі стрибків з жердиною.
 
Олександр Попко не зміг подолати кваліфікацію з потрійного стрибка (14,81 м).