Олексій Кирилін: «Фестиваль завершився з церемонією відкриття, потім – лише змагання»

232
У Найробі 16-річному сумчанину Олексію Кириліну на юнацькому чемпіонаті світу до золотої нагороди з метання диску не вистачило усього 35 сантиметрів (63 м 98 см). Проте вже менш ніж за два тижні він таки піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу пошани – у Дьорі на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, з результатом 60.74.
 
– Їхав до Угорщини за золотом, але виступом не дуже задоволений, – розповів Олексій в бориспільському аеропорту. – Результат міг бути кращим. Погодні умови завадили – був поривчастий вітер і при метанні диск трошки «лягав» і не летів на ту відстань, на яку мав летіти.
 
– Європейський юнацький олімпійський фестиваль, навіть за самою назвою, – це, все-таки, для учасників більше спортивне свято. Святкова атмосфера в Угорщині не збивала з налаштовування на виступ?
 
– Урочисте відкриття – так, свято. Але після нього – всі думки лише про змагання. Ми ж передусім на них їхали, показувати результат, доводити, що ти найкращий. Проте сама атмосфера сподобалася. Я звик, що навколо одна легка атлетика, а тут – різні види спорту. Було досить цікаво.
 
– Дві цьогорічні нагороди, певно, перша серйозна сходинка у вашій кар’єрі. Що далі хочете від себе в секторі?
 
– Наступного року – чемпіонат Європи, юнацькі Олімпійські ігри. Буду до них готуватися, там також хочу показати гарний результат.
 
– А як вам смак «золота», сподобався?
 
– Я ще його не відчув, не усвідомив. Сподіваюся, трошки пізніше це відчуття дійде до моєї свідомості. Певно, приїду додому, і там вже «розпробую».