Альона Шамотіна: «Завдання на сезон виконала не до кінця – фінал не вдався»

321
Українка Альона Шамотіна дебютувала на дорослому чемпіонаті світу. За спиною у неї перемога на юніорському чемпіонаті світу і цього року на молодіжному чемпіонаті Європи. Але вгамувати емоції, пристосуватися до заповнених трибун у Лондоні спортсменці не вдалося.

 
64,88 метрів не дозволили Шамотіній пройти в основне коло змагань, а саме його вони з тренером ставили перед собою як завдання-мінімум на чемпіонат світу. І попри перемогу Альони на чемпіонаті Європи U23, призові місця на командному чемпіонаті Європи і Кубку Європи з метань, її розчарування після виступу можна зрозуміти.
 
– Влітку у мене була хороша форма. Головним стартом був молодіжний чемпіонат Європи – і там я перемогла. Але тут завданням-мінімум було потрапити в основне коло, до числа 12-ти найсильніших. Ми з тренером готувалися до цього, і я могла це зробити… Принаймні мені так здається.
 
Певно, форма все ж почала трішки відходити, вона і так два місяці протрималася, результати були майже на кожному турнірі на 70 метрів плюс-мінус. Але тут не змогла цього показати. На мене все так тиснуло. Взагалі все! Вперше таке, повний стадіон… Я не справилася з емоціями.
 
Незадовго до чемпіонату світу лише поговорили про те, що ви, як мало хто інший, якраз можете зібратися попри все і показати свій результат…
 
Так, а сьогодні вперше, щоб так не вдалося. Коли виступали господарі змагань, їх настільки сильно підтримували… Я вперше змагалася у такій атмосфері і не змогла відключитися. Ноги ватні, вся ватна, сильно затислася. Ніби й накручувала, але молот не летів. Мені говорять, що два повороти такі хороші, витримай! А я під кінець зупиняюся, відчуваю, що не летить. А на останню спробу ніби й зібралася, але все одно зупинилася в кінці, зрозуміла, що це кінець, не справилася.
 
Але основне завдання на сезон все ж виконали – виграли молодіжний чемпіонат Європи?
 
Майже виконала. Крапка, фінал не вдався…
Попередня статтяРозклад виступів українців і трансляції другого дня чемпіонату світу
Наступна статтяІрина Новожилова: «Завжди хочеться показати максимальний результат» (ВІДЕО)