Ігор Олефіренко – у двадцятці найсильніших марафонців на чемпіонаті світу

359
Потрапити до числа 25 найсильніших марафонців на чемпіонаті світу надзвичайно престижно. Саме це завдання ставили перед собою більшість українців у Лондоні, але зробити це вдалося лише Ігорю Олефіренку. З часом 2:15.34 год він фінішував 18-м.

 
«Відчуття неймовірні! Ставив перед собою завдання потрапити в «золотий стандарт», до числа перших 25-ти фінішерів. Це дуже престижно і відкриває двері на будь-який марафон упродовж трьох років, – розповідає Ігор Олефіренко у коментарі «Жорсткій атлетиці». – І коли я вже розумів, що біжу в 20-ці, і за 400 метрів побачив ефіопа, вирішив, що якщо його не «прибити», то це буду не я. Це була справа честі!
 
Виступом задоволений, я ще росту. 27 років для марафону ще юний вік, і я лише виходжу на свої найкращі роки, стаю з кожним роком впевненішим у собі, намагаюсь додавати в тренуваннях, у професійному плані.
 
Далі буде трохи відпочинку і знову в бій, адже «золотий стандарт» дозволить моєму менеджеру підшукати хороший марафон, з хорошими умовами. Треба вже спробувати бігти швидше, в гарній компанії. На весну і в Лондон заявитися не буде проблемою (посміхається – прим. ред.). Але ще буде зима, тож необхідно заспокоїтися, відновитися, з тренером обговорити всі моменти. Думаю, вже час закладати базу на Токіо: лишилося два роки до початку підготовки до Олімпійських ігор, а ще є куди рости.
 
У Токіо мені буде вже 30, практично оптимальний марафонський вік. І там вже не треба боятися, відсиджуватися. Як говорять все або нічого, там немає сенсу бігти ззаду, треба буде починати в групі лідерів, а так до якого кілометру ноги донесуть, до того і донесуть».
 
***
 
Близьким до числа 25-ти найсильніших був і Ігор Русс. З результатом 2:17.01 год він 27-й. А Юрій Русюк подолав марафонську дистанцію на чемпіонаті світу за 2:18.54 год і фінішував 36-м. Коментарі з атлетами читайте на сайті «Жорсткої атлетики».