Олексій Касьянов – у трійці найсильніших на турнірі Decastar!

337
Олексій Касьянов увійшов до трійки найсильніших на заключному турнірі сезону у багатоборців Decastar. Змагання, які 16-17 вересня відбувалися у французькому місті Таленс, входять до серії IAAF World Combined Events Challenge.

 
Касьянов за сумою десятиборства набрав 8016 очок. Другий день Олексій почав з результату 14,21 с з бігу на 110 метрів з бар’єрами. Після цього метнув диск на 46,99 м і стрибнув з жердиною на 4,55 м. Після восьми видів він посідав друге місце. Певні корективи внесло метання списа. 50,40 м українця і 58,36 м Кайя Казмірека – і німець з нашим атлетом помінялися сходинками. Попереду залишалися лише заключні 1500 метрів, на яких Касьянов нікому не поступився своїм призовим місцем і зміг максимально наблизитися до Казмірека у загальному заліку. Проте щоб знову обійти його, 4.40,12 хв виявилося недостатньо.
 
Переміг канадієць Деміан Ворнер (8252). Кай Казмірек з сумою 8020, що лише на чотири очка більше, ніж у Касьянова, другий. У змаганнях семиборок перемогла голландка Анук Феттер (6363).
 
***
 
За підсумками сезону Олексій Касьянов посів п’яте місце у серії IAAF World Combined Events Challenge. Нагадаємо, що українець почав сезон змаганнями у Гьотцісі, де посів сьоме місце. Потім був другим на командному чемпіонаті Європи з багатоборства і шостим на чемпіонаті світу. Найкращим багатоборцем світу за підсумками сезону став німець Ріко Фраймут.
 
Найкращою семиборкою світу за підсумками сезону стала німкеня Каролін Шефер, а українка Аліна Шух, яка не брала участі у змаганнях в Таленсі, замкнула вісімку найсильніших. Нагадаємо, що Шух разом ще з трьома українськими легкоатлетами претендує на звання «Зірка, яка сходить» в Європі. Наразі триває голосування.
Фото (с)Павло Маменко
 
Читайте також:
Попередня статтяЮлія Шматенко – у десятці найсильніших на півмарафоні серії IAAF Gold Label Road Race
Наступна статтяВітаємо з днем народження Олену Говорову!