Зі світу по нитці: олімпійський вісник

319
Визначено господарів двох наступних літніх Олімпійських ігор. У 2024 році їх прийме Париж (Франція), а у 2028-му – Лос-Анджелес (США).

 
«Це правильне і мудре рішення. Переконаний, Олімпійські ігри як в Парижі, так і в Лос-Анджелесі будуть організовані та проведені на найвищому рівні. Кожне з цих міст вирізняється своїми привабливими особливостями. Париж – унікальне місто з багатою історією, архітектурою та культурою. У Франції дуже люблять спорт. США є потужним членом світового олімпійського руху. Лос-Анджелес володіє великим комерційним потенціалом, а американський спорт завжди на перших ролях», – прокоментував такий вибір МОК президент Національного олімпійського комітету України, член Виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету Сергій Бубка.
 
Згідно з планом, легка атлетика, церемонії відкриття і закриття Олімпійських ігор-2024 можуть відбутися на стадіоні «StadedeFrance». Змагання з марафону планують провести в районі Ейфелевої вежі.
 
***
 
Опубліковано розклад легкоатлетичної програми юнацьких Олімпійських ігор-2018. Змагання у цьому виді спорту відбуватимуться 11-17 жовтня.
 
Основним нововведенням легкоатлетичної програми стане включення до неї змагань з кросу, що було анонсовано на засіданні Ради ІААФ у 2015 році у Пекіні.
 
Атлети, які змагатимуться з бігу на 1500 м, 3000 м і 2000 м з перешкодами у першому турі, у другому бігтимуть крос. Місця у кожній індивідуальній дисципліні і у змаганнях з кросу будуть додаватися; той атлет, у якого буде найменша суму за підсумками двох дисциплін, і стане переможцем.
 
***
 
Тренер чемпіона світу і призера Олімпійських ігор зі стрибків у висоту Мутаза Есса Баршима Станіслав Щирба переконаний, що його учень ще не показав усього, на що здатний. Зараз йому 26 років. За словами  тренера, найкращий вік для стрибунів у висоту це 28-30 років. «Вірю, що він на шляху до досягнення чогось значно більшого», – додав Щирба.
 
***
 
Олімпійська чемпіонка Рут Бейтіа хотіла б залишитися у спорті ще як мінімум на один сезон, але багато чого буде залежати від результатів медичних досліджень. Їх іспанка сподівається отримати до кінця місяця. Влітку її турбував біль у суглобах. На чемпіонаті світу у Лондоні вона посіла 12-те місце зі стрибків у висоту.
За матеріалами IAAF, EMEnews, НОК України
Попередня статтяDecastar-2017: Олексій Касьянов другий після першого дня змагань
Наступна статтяЮлія Шматенко – у десятці найсильніших на півмарафоні серії IAAF Gold Label Road Race