Центральний стадіон Тернополя після реконструкції буде відповідати міжнародним стандартам

217
20 вересня перший віце-президент ФЛАУ Володимир Рудюк відвідав з робочим візитом Тернопіль.
 
Під час зустрічі з заступником голови облдержадміністрації Юрієм Юриком, начальником управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віктором Мацикуром, заступником міського голови Тернополя Леонідом Бицюрою, начальником управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради Миколою Крутєм та президентом ФЛА Тернопільщини Валерієм Єднаком обговорювалися питання відповідності проекту реконструкції бігових доріжок Центрального стадіону до вимог ФЛАУ. Видатки на реконструкцію складають 6 мільйонів гривень з державного бюджету та 1 млн гривень з бюджету міста.
 
Були виявлені певні невідповідності у проекті та обговорено шляхи їх усунення у найкоротші терміни. На Тернопільщині розуміють, що сертифікація доріжок – це вимоги, які висуваються до спортивних об’єктів у всьому цивілізованому світі. Вона забезпечить можливість фіксувати результати змагань будь-якого рівня, відсутність її зробить об’єкт вартістю кілька мільйонів лише місцем для пробіжок. Також Рада ФЛАУ нещодавно прийняла рішення, що з 2019 року всі легкоатлетичні змагання повинні відбуватись на сертифікованих спорудах.
 
Пан Мацикур виказав однозначну позицію – усіляка підтримка управлінням спорту ОДА цього проекту та його практична реалізація тільки згідно вимог. І ніяких компромісів по проекту чи якості, тільки державницький підхід і розуміння пріоритетів. За словами очільника обласного спортуправління, з цією позицією досягнуті домовленості між всіма сторонами.
Попередня статтяОновлена рейтингова система оцінки діяльності ТФЛА
Наступна статтяБлог атлета. Михайло Кохан