Володимир Киц та Марія Шаталова виграли «Буковинську милю-2017»

332
Уперше за всю історію «Буковинської милі», яка 24 вересня в 13-й раз відбулася у Чернівцях, це спортивне свято пройшло під дощем, місцями навіть дуже сильним. Проте навіть примхи погоди не налякали справжніх шанувальників бігу і здорового способу життя, які і масовому забігу на 2 милі взяли участь, і учасників елітних забігів чемпіонату України гарно підтримували.
 
Офіційно відкрили ХІІІ «Буковинську милю» і V Чемпіонат України з бігу на 1 милю віце-президент Федерації легкої атлетики України Іван Гешко, голова Чернівецької обласної федерації легкої атлетики Валерій Чинуш, начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський та начальник міськспортуправління Дмитро Макаренко.
 
Елітний жіночий забіг завершився доволі прогнозованою перемогою кримчанки Марії Шаталової, яка виступає за Житомирську область. Рекордсменка України серед юніорок зі стипль-чезу, бронзова призерка чемпіонату Європи серед молоді, учасниця Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро виграла доволі впевнено з часом 5.42,90. Сюрпризним став «бронзовий» фініш в абсолютній номінації чемпіонки серед юніорок Тетяни Палінкаш з Кам’янця-Подільського Хмельницької області.
 
У другому забігу виборювали нагороди юніорського чемпіонату України з бігу на 1 милю. І тут також не обійшлось без сюрпризів. Перемогу на фініші вирвав… неодноразовий чемпіон України на дистанції 400 м Олег Миронець з Хотина, який цього року наробив галасу на дорослому національному чемпіонаті, де примудрився фінішувати четвертим на своїй коронній дистанції, а на 800 м взагалі «вигриз» на фініші «срібло»! Цього разу він здивував навіть свого наставника Івана Павлюка (як зізнався Іван Григорович), який також не очікував такого «зухвальства» (в хорошому розумінні).
 
Елітний забіг вдруге поспіль виграв представник Київщини Володимир Киц, який випередив на фініші Станіслава Маслова – 4.39,83 проти 4.41,49. А ось «бронза», як і минулого року, знову стала сюрпризною. Тоді сенсаційно трійку призерів замкнув Сергій Березюк з Волині, а тепер «бронзу» у цікавій боротьбі здобув Олег Озарко з Івано-Франківська.
 
Крім медалей та інших призів, перших 20 чоловіків та 10 жінок отримали й призові від спортклубу «Гешко».
 
За інформацією SportBuk