Тарас Сало та Валентина Кілярська виграли Львівський півмарафон-2017

265
29 жовтня у Львові відбувся Grand Prix Lviv Half Marathon 2017. Другий за ліком Львівський півмарафон зібрав 2 250 бігунів з 25 країн світу, що побороли негоду заради незабутніх фінішних емоцій.
 
Переможцем серед чоловіків став львів’янин Тарас Сало. Він фінішував з часом 1:07.43, покращивши на одну хвилину рекорд траси. Головними конкурентами Тараса були Ігор Гелетій, Олександр Бабарика та Павло Верецький. Спортсмени до 3 км трималися поруч, після чого Тарас Сало та Ігор Гелетій вирвалися у лідери. Запекла боротьба за першість тривала між Тарасом та Ігорем до 8 км. Проте Гелетій ближче до середини дистанції почав уповільнюватися, залишивши у лідерах львів’янина. Таким чином, Тарас Сало досяг фінішної стрічки першим. Друге місце з часом 1:09.43 посів Ігор Гелетій, а трійку призерів замкнув Олександр Бабарика – 1:09.49.
 
– Сьогодні у мене була задача перемогти і показати результат не гірший за торішній рекорд. Мені вдалося це зробити. Було не просто. Я живу у Львові, проте маршрутом півмарафону пробіг вперше. Зазвичай мої тренування проходять у лісі. Тож я був готовий до підйомів та спусків, проте не готовий до бруківки та такої погоди, – ділиться враженнями переможець.
 
Серед жінок на головній дистанції запеклої конкуренції не було. Першою фінішу досягла спортсменка з Миколаєва Валентина Кілярська. Вона подолала дистанцію з часом 1:19.12. Валентина з перших хвилин вирвалась у лідери і була налаштована на перемогу. Наздогнати її намагалась Марія Гудак зі Львова. Проте львів’янка програла Кілярській 43 секунди.
 
– Я дуже швидко вирвалась у лідери і бігла одна з 3 км. На повороті після 15 км я помітила Марію на відстані приблизно 60 метрів від себе, проте вона так і не змогла мене наздогнати, – коментує Валентина.
 
Під час змагань один з учасників, Володимир Сковородка, встановив національний рекорд України. Він став першим спортсменом в Україні, який пробіг дистанцію 21,0975 км у повному екіпіруванні пожежника, вага якого сягає 17,5 кг. Сковородка фінішував з часом 2:14.53.
 
Вперше у Львові відбувся благодійний забіг «Переможці». Кожен, хто взяв у ньому участь, допоміг своїм реєстраційним внеском зібрати кошти на спортивний протез для Ольги Тарасевич. Дівчині зараз лише 25 років. Вона працювала кухарем в АТО і втратила ногу у травні під час ворожого обстрілу будинку в Авдіївці. Спортивний протез дозволить їй професійно та безпечно займатися спортом. Сама Ольга в цей день здолала пішки дистанцію 2 км.
 
Також відзначимо, що у рамках змагань відбулися забіги на інші дистанції. Зокрема 10 км виграли Юрій Вихопень (32.15,6) та Джоанна Набієлек (44.57,0), а 5 км – Володимир Киц (16.11,7) та Каріна Воронченко (23.05,5).
Попередня статтяВиконком ФЛАУ затвердив зміни до календаря змагань на 2018 рік
Наступна статтяРішення жовтневого Виконкому ФЛАУ