Оголошені імена найкращих легкоатлетів світу у 2017 році

321

Катарець Мутаз Есса Баршим і бельгійка Нафіссату Тіам визнані найкращими легкоатлетами світу за підсумками 2017 року. Імена переможців було оголошено 24 листопада під час урочистої церемонії нагородження ІААФ у Монако.

 
У 2017 році Баршим став чемпіоном світу зі стрибків у висоту і виграв «Діамантову лігу», а Тіам виграла чемпіонат Європи у приміщенні і чемпіонат світу з багатоборства.
 
У номінації «Зірка, яка сходить» перемогли чемпіон світу з бігу на 400 метрів з бар’єрами норвежець Карстен Варгольм і чемпіонка світу з потрійного стрибка венесуелка Юлімар Рохас. Нагадаємо, що до трійки найкращих серед жінок у цій номінації увійшла срібний призер чемпіонату світу зі стрибків у висоту українка Юлія Левченко.
 
Ямайському спринтеру Усейну Болту, який цього сезону завершив кар’єру, вручили нагороду президента ІААФ. Тренерську нагороду отримала Анна Бота, наставниця світового рекордсмена з бігу на 400 метрів Вейда ван Нікерка.
 
Керівник організаційного комітету чемпіонату світу-2017 у Лондоні Черрі Александер і Пол Санвеллс отримали нагороди у номінаціях «Жінка в легкій атлетиці» і «Фотограф року» відповідно.
Попередня статтяВідбулося внутрішнє заслуховування кандидатів на керівні посади ФЛАУ
Наступна статтяАнонсовані дисципліни «Діамантової ліги»-2018