Наукове співробітництво, три стадіони і манеж на Західній Україні

245
Днями відбулася робоча поїздка президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула до Львівської та Івано-Франківської областей. Про приємні для нашого виду спорту новини пан Гоцул розповів прес-службі ФЛАУ.
 
– Поїздка традиційно була насичена подіями, спілкуванням, перемовинами. Усюди провели зустрічі з легкоатлетичною спільнотою, ЗМІ, керівництвом областей, Львова, Івано-Франківська та Буського району Львівщини, відвідали спортивні об’єкти.
 
Так, під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом Львівського університету фізичної культури ми обговорили багато питань, пов’язаних з розвитком спорту, взаємодії з цим учбовим закладом. Для нас така взаємодія дуже важлива, оскільки один з основних напрямків нашої роботи – покращення методики, залучення науки до підготовки спортсменів. І квінтесенцією цієї зустрічі стало підписання договору про співробітництво між Університетом та ФЛАУ на наступні 4 роки.
 
Ще одним ключовим питанням під час поїздки було продовження нашої доволі успішної роботи щодо оновлення спортивної інфраструктури. Завдяки допомозі багатьох наших друзів – Народних депутатів, представників органів самоуправління, місцевих федерацій – нам вдалося досягти значного прогресу в реалізації декількох проектів. Отож, по черзі.
 
Наступного року заплановано завершення реконструкції стадіону СКІФ Львівського університету фізичної культури з укладкою там синтетичного покриття. Це буде сертифікована арена, готова для проведення легкоатлетичних змагань.
 
В місті Буськ Львівської області наступного року буде реконструйовано місцевий стадіон з шістьома доріжками по колу, сучасними покриттям і секторами. Це, скоріш за все, буде стадіон четвертої категорії.
 
 
В Івано-Франківську наступного року буде покладено покриття на стадіоні Університету нафти та газу. Це буде стадіон третьої категорії і дуже гарна база як для проведення змагань, так і підготовки збірних команд. Бо стадіон розташований у зручному місці, має гарну базу, включаючи тренажерні зали, плавальний басейн. Є можливість забезпечити там якісне і недороге харчування, проживання спортсменів. Таким чином ми наступного року маємо отримати ще одну гарну базу для легкої атлетики.
 
І найсенсаційніша новина – нам вдалося досягти домовленості з керівництвом Івано-Франківська та області про те, що з наступного року розпочнуться роботи з будівництва в Івано-Франківську сучасного легкоатлетичного манежу. Вже визначені місце розташування манежу та концепція. Це буде сучасний манеж з шістьома доріжками по колу, повністю стандартизований, з трибунами для глядачів, з різними допоміжними приміщеннями та можливістю проведення як національних, так і міжнародних змагань з легкої атлетики. Зараз вже підготовлено рішення про виділення з обласного бюджету коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації. Наступного року будуть уточнені по ній усі позиції, а в 2019-2020 роках має здійснитися будівництво цього важливого для нас спортивного об’єкту.