Рішення Виконкому ФЛАУ у Львові

251
25 листопада у Львові відбулося засідання Виконкому ФЛАУ.

 
Виконком ФЛАУ прийняв рішення ухвалити звернення ФЛА Дніпропетровської області щодо перенесення чемпіонату України-2018 з марафонського бігу з 30 на 23 вересня.
 
***
 
Було затверджено кількісні склади на такі змагання:
–          чемпіонат світу у приміщенні (1-4 березня 2018 року, Бірмінгем, Велика Британія) – 11 атлетів + 8 тренерів;
 
–          Кубок Європи з метань (10-11 березня 2018 року, Лейрія, Португалія) – 16 атлетів + 8 офіційних осіб.
 
***
 
На минулому засіданні Виконкому ФЛАУ було затверджено склад команди для участі у чемпіонаті Європи-2017 з кросу. Після офіційного звернення міської ШВСМ Виконком ФЛАУ розглянув запит щодо включення до складу офіційної делегації національної збірної команди України Сергія Шевченка і затвердив його. Всі витрати, пов’язані з проїздом і перебуванням атлета у Шаморині, бере на себе міська ШВСМ.
 
***
 
Виконком ФЛАУ затвердив доопрацьовані критерії відбору атлетів на офіційні міжнародні змагання і надав їх на розгляд Ради ФЛАУ, засідання якої відбулося у Львові у той же вік-енд.
 
***
 
Виконком ФЛАУ вирішив підтримати клопотанням до Міністерства молоді та спорту України щодо призначення стипендій Кабінету міністрів України для видатних спортсменів, тренерів та діячів фізичної культури і спорту (відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 24.01.2002 р. № 80) Заслуженим тренерам України Донському Семену Абрамовичу й Орнанджи Анатолію Івановичу.
 
Виконком ФЛАУ затвердив список спортсменів на отримання стипендій Президента України для талановитих перспективних спортсменів України вікової категорії юніори за результатами виступу на чемпіонаті Європи U20 у Гроссето, Італія (20-23 липня 2017 року): Бризгіна Анастасія, Аврамчук Іванна, Коба Джойс, Марчак Ірина, Радюк Олена, Шух Аліна, Піскунов Гліб, Нікітін Дмитро, Забуженко Едуард.
 
***
 
Виконком ФЛАУ задовольнив клопотання Головної тренерської ради про внесення змін до Єдиної спортивної класифікації України і тепер звернеться з ним до Міністерства молоді та спорту України. Саме міністерству належать повноваження щодо затвердження і внесення змін до Єдиної спортивної класифікації України і лише воно може приймати такі рішення.
 
У зв’язку з проведенням відбору для участі у чемпіонаті світу і командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби жінок у дисципліні 50 км на зимовому чемпіонаті України зі спортивної ходьби на 35 км було вирішено звернутися з клопотанням до Міністерства молоді та спорту України з питанням щодо можливості присвоєння спортивних розрядів на дистанції 35 км для жінок.
 
***
 
До Федерації легкої атлетики України надійшло запрошення від представника відділу розвитку спорту Уряду провінції Нара щодо запрошення двох представників відвідати спортивні об’єкти і оглянути умови проживання у провінції для подальшого потенційного проведення там НТЗ з метою підготовки до Олімпійських ігор-2020. Всі витрати, пов’язані з проїздом і проживанням, покриває сторона, яка запрошує.
 
Виконком ФЛАУ ухвалив рішення для ознайомлення з базами підготовки у провінції Нара затвердити делегацію у складі президента ФЛАУ Ігоря Гоцула і державного тренера В’ячеслава Тиртишника.
 
***
 
Виконком ФЛАУ надав дозвіл Катерині Дзюбіній на виступи за празький легкоатлетичний спортивний клуб ASK«Славія», а Софії Яремчук – за італійський клуб ACSIITALIAATLETICA.
 
 
 
Виконкомом ФЛАУ також було затверджено список Головної суддівської колегії на 2018 рік.
 
***
 
Наступне засідання Виконкому ФЛАУ відбудеться 16 грудня у Києві.
Попередня статтяНаукове співробітництво, три стадіони і манеж на Західній Україні
Наступна статтяСпівпраця між біговими клубами та ФЛАУ: якою вона буде?