Основні рішення Ради ФЛАУ у Львові

283
25-26 листопада у Львові відбулося засідання Ради ФЛАУ.

 
Рада ФЛАУ постановила створити Тимчасову комісію ФЛАУ з питань опрацювання та внесення змін до Статуту ФЛАУ і затвердила такий її склад:
 
Ігор Гоцул – голова комісії
Фідель Тимченко
Євген Пронін
Мар’яна Натха
Ірина Відловська
Віталій Матешко
Галина Савенко
 
***
 
Рада ФЛАУ постановила створити Комісію ФЛАУ з гендерної рівності, а її головою затвердила першого віце-президента ФЛАУ Володимира Рудюка. Володимиру Петровичу було доручено продумати і запропонувати її склад на найближчому засіданні Виконкому ФЛАУ, якому, у свою чергу, доручено прийняти рішення щодо його затвердження.
 
***
 
А почалося засідання Ради зі звіту президента ФЛАУ Ігоря Гоцула про роботу Федерації легкої атлетики України у період між засіданнями Ради ФЛАУ. Загалом, звітам цього разу було приділено досить багато уваги.
 
***
 
Микола Мандрона прозвітував про роботу Комісії ФЛАУ з позастадіонних видів. Члени Ради ФЛАУ порадили комісії тісніше співпрацювати з Комісією змагань ФЛАУ, а також ухвалила рішення про необхідність переформування її складу.
 
Зазначимо також, що 29 листопада відбудеться зустріч керівництва ФЛАУ з представниками бігових клубів, на якому, зокрема, очікується почути пропозиції щодо чіткого формулювання критеріїв, згідно з якими будуть обиратися міста-господарі чемпіонатів України з позастадіонних видів. Не менш важливою буде і думка представників клубів щодо їхнього бачення майбутнього складу Комісії ФЛАУ з позастадіонних видів.
 
***
 
Євген Пронін відзвітував про діяльність Тимчасової комісії з питань протидії організації неправомірних легкоатлетичних заходів і змагань та участі в них членів ФЛАУ. Зокрема, як зазначив Пронін, за час діяльності комісії нею не були помічені факти участі діючих членів ФЛАУ у неправомірних легкоатлетичних заходах.
 
Радою ФЛАУ було ухвалене рішення щодо необхідності розробки механізму участі атлетів з окупованих територій у змаганнях і навчально-тренувальних зборах.
 
Рада ФЛАУ також ухвалила рішення стосовно доопрацювання програми реінтеграції у спорті та забезпечення її запровадження  через Міністерство молоді та спорту України, Міністерство окупованих територій України та Інститут стратегічних досліджень.
 
***
 
Також члени Ради ФЛАУ прослухали звіт Володимира Рудюка про роботу однієї з найактивніших на сьогодні комісій – Комісії розвитку ФЛАУ, Івана Гешка про роботу Комісії змагань ФЛАУ, а також звіт Євгена Проніна про виконану роботу/надані послуги юридичної компанії «Пронін та партнери» в частині роботи офісу ФЛАУ у період з 13.07 2017 року до 07.11.2017 року.
 
Також було заслухано звіт про результати участі членів ФЛАУ у міжнародних семінарах і конференціях та про територіальні ФЛА.
 
***
 
Члени Ради ФЛАУ заслухали звіт Валентини Крепкіної про роботу Комісії ветеранів легкої атлетики ФЛАУ та офіційно затвердили її склад:
 
Валентина Крепкіна – голова Комісії ветеранів ФЛАУ
Віктор Соловйов
Анатолій Стеценко
Вікторія Рожкова
Віктор Флентін
Віктор Данилевич
Олександр Ложечніков
 
Рада ФЛАУ ухвалила рішення підтримати кандидатуру Валентини Крепкіної на вступ до Європейської асоціації ветеранів (ЕМА).
 
Крепкіна також представила проект календаря змагань ветеранів легкої атлетики України на 2018 рік та надала на розгляд членів Ради ФЛАУ кілька пропозицій від імені комісії.
 
***
 
Рада ФЛАУ також затвердила доопрацьовані критерії та умови відбору атлетів до складу національної збірної команди України з легкої атлетики на 2018 рік для участі в офіційних міжнародних змаганнях. Найближчим часом їх буде опубліковано на офіційному сайті ФЛАУ (розділ «Змагання» – підрозділ «Документи»).
 
***
 
Рада ФЛАУ також розглянула запит ФЛА м. Києва (до якої, у свою чергу, звернулася заступник Комісії з позастадіонних видів легкої атлетики ФЛАУ Ірина Ліщинська) щодо можливості перенесення чемпіонату України-2018 з Ковеля у Київ.
 
Представник RUN UKRAINE, організатора 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon, Олександр Доманчук зробив презентацію змагань, надав довідку про марафон, розповів про призовий фонд змагань, очікувану кількість учасників тощо. Доманчук також зазначив, що учасникам змагань буде забезпечена можливість проходження допінг-контролю. На сьогодні Київський півмарафон вже входить до серії IAAF Bronze Label Road Races, проте організатори мають намір розвиватися далі і вже у недалекому майбутньому отримати статус IAAF Silver Label Road Races.
 
Вислухавши презентацію Олександра Доманчука, вивчивши дані, надані департаментом змагань ФЛАУ, й обговоривши вище зазначене питання, членами Ради ФЛАУ було ухвалене рішення все ж залишити право проведення чемпіонату України з півмарафону Ковелю. Як зазначив президент ФЛАУ Ігор Гоцул, календар ФЛАУ на 2018 рік уже затверджено і подано до ЕА. Федерація намагається слідувати принципу розширення географії змагань по Україні і залучати ТФЛА до якісного проведення даних змагань.
 
При цьому Ігор Гоцул й інші члени Ради підтвердили зацікавленість у проведенні як Київського півмарафону, так і інших заходів RUN UKRAINE у Києві й інших містах України. Щодо столиці, то обидві сторони сподіваються і прагнуть провести у ній чемпіонат світу з півмарафону. Також ФЛАУ готова всіляко допомагати Київському півмарафону в отриманні статусу IAAF Silver Label Road Races, як це було при отриманні ним статусу IAAF Bronze Label Road Races.
 
Також сторони зійшлися на необхідності розробки чітких критеріїв щодо процедури визначення міст-господарів національних змагань з позастадіонних видів. Як зазначалося вище, дане питання розглянуть, зокрема, під час зустрічі керівництва ФЛАУ з представниками бігових клубів 29 листопада у Києві.
 
***
 
Рада ФЛАУ також визначила і затвердила дату проведення засідання Конференції ФЛАУ – 24 березня 2018 року (Київ).
 
***
 
Наступне засідання Ради ФЛАУ відбудеться 3 лютого у Києві.
Попередня статтяРозпочалася реєстрація на Київський міжнародний півмарафон-2018
Наступна статтяЮрій Тумасов про Семена Абрамовича Донського