Ірина Геращенко: «Щоразу дивуємося, звідки у тренера береться натхнення»

652
Стрибунка у висоту Ірина Геращенко відкрила зимовий сезон виступами на «Різдвяних стартах» в улюбленому київському манежі на Березняках. Спортсменка подолала 1,89 метрів і посіла друге місце.

 
– Хотіла виступити на «Різдвяних стартах» і подивитися, на що здатна. Насправді, тренування були гіршими, ніж змагання, – каже Ірина. – Стрибок на 1,89 метрів Ірині Григорівні (тренер – прим. авт.) ще сподобався, а на 1,92 вже, звісно, ні. Сказати, що я задоволена… Задоволена, що не 1,86, але незадоволена, що не 1,92. Є над чим працювати, ще трішки сирувата і немає стабільності. Це найбільша проблема.
 
Як і де пройшла підготовка до сезону?
 
У нас було два збори: перший в Туреччині на базі «Глорія», а другий у Спалі, в Польщі. І там, і там нам дуже сподобалося, відновлення на найвищому рівні. Думаю, це врятувало нас від багатьох можливих травм, адже в Спалі покриття було для нас не зовсім прийнятним – воно лежало на помості. Коли повернулися в Київ, думали, що буде складно переходити на нашу доріжку, але, насправді, цілували її. Нам  так подобається наш манеж! Особливо зараз, коли ще й різнокольорові трибуни поставили.
 
Кожен збір дав своє. Ніби й стала сильнішою, а в той же час з цією силою ще десь не можу справитися. Ми змінили дугу в стрибку й у мене став швидшим розбіг. Через це поки що не можу чітко поставити ногу на відштовхування. Це треба відчути, відшліфувати на тренуваннях, а на тренуваннях не вистачає нервів і тому поки що не все вдається.
 
Де ж взяти ті нерви?
 
Ой, не знаю… Де Ірина Григорівна весь час їх знаходить? Ми щоразу приходимо на тренування, можемо нервувати. А потім дивимося на тренера і лиш дивуємося, звідки у неї береться натхнення.
 
14-річна Анісія Лочман, яка тренується в групі разом з вами, на «Різдвяних стартах» стала пятою з результатом 1,75 метрів.
 
Аніся повторила свій особистий рекорд. Вона вже стрибала 1,75 метрів, і теж у манежі. Вона молодчинка! І у неї потрібно вчитися.
 
Вгамовувати нерви?
 
І цьому, і витримці… і стрибку.
 
Як і в минулі роки, наміру пропустити зиму або пройти її у тренувальному режимі немає?
 
Ні, ми виступатимемо. Боїмося, що можемо забути, як стрибати. (сміється) Насправді, і так не завжди все вдається. А якщо ще й сезон пропустити, буде лише гірше.
 
Точно знаю, що виступатиму на чемпіонаті України в Сумах, а також на двох комерційних турнірах – 25 січня в Остраві (Чехія) і 27 січня у Валь-де-Рей (Франція). Щодо інших змагань поки що немає стовідсоткової конкретики.
 
Фото (с)Павло Маменко
 
Читайте також:
Попередня статтяАнна Рижикова: «Скучила за бігом»
Наступна статтяНас – 4000!