Територіальні ФЛА: підсумки 2017-го року та плани на 2018-й (частина 3)

236
На черзі – заключна, третя частина матеріалу, присвячена основним досягненням територіальних федерацій легкої атлетики в минулому році та їхнім планам на рік нинішній.
 
Наприкінці грудня минулого року прес-служба ФЛАУ звернулася до керівників ТФЛА з проханням поділитися з читачами офіційного сайту Федерації основними досягненнями своїх осередків 2017 року та планами на 2018-й. Ми отримали відповіді від 12 територіальних ФЛА (у порядку надходження листів): Івано-Франківської, Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Тернопільської, Закарпатської, Харківської, Сумської, Черкаської, Львівської, Житомирської та Волинської областей. На черзі – інформація, отримана від останніх двох легкоатлетичних осередків.
 
ФЛА Житомирської області (президент Інна Євсеєва)
 
Федерація легкої атлетики Житомирської області найголовнішим своїм досягненням у 2017 році вважає успішний виступ спортсменів Житомирщини в міжнародних змаганнях. Владислав Мазур виграв золото на молодіжному чемпіонаті Європи зі стрибків у довжину, Дмитро Нікітін – срібло на чемпіонаті Європи серед юніорів зі стрибків у висоту, Віктор Лонський – бронзу на молодіжному чемпіонаті Європи зі стрибків у висоту. Їх тренер Ігор Лонський одержав відзнаку ЄА.
 
На високому рівні було проведено Всеукраїнські змагання зі стрибків у висоту «Меморіал Віталія Лонського» та «Космічний напівмарафон», в якому приймало участь понад 1500 атлетів.
 
В 2017 році щомісячні стипендії Житомирської ОДА в розмірі від 1000 до 4000 гривень отримували 17 легкоатлетів, а одноразові стипендії міського голови Житомира в сумі від 1000 до 5000 грн – 20 осіб. Також проводилася виплата грошових винагород спортсменам області та їх тренерам за результатами участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
 
Основним завданням на 2018 рік ФЛА Житомирської області вважає завершення реконструкції та сертифікацію центрального стадіону Житомира.
 
ФЛА Волинської області (президент Володимир Рудюк)
 
Федерація легкої атлетики Волинської області у 2017 році продовжила курс на популяризацію легкої атлетики в регіоні, підвищення рівня проведення змагань та поліпшення умов підготовки спортсменів.
 
Стосовно організаційних заходів, які ФЛАВО здійснювала в 2017 році, виділимо такі основні віхи:
1. Проведення гала-шоу премії «Кришталева доріжка», під час якої вшанували найкращих легкоатлетів Волині.
2. Підготовчі роботи, реєстрація та відкриття у Луцьку Західного центру олімпійської підготовки з легкої атлетики. ЦОП об`єднав спортивну, наукову та медичну інфраструктуру Луцька задля ефективної підготовки національних збірних з легкої атлетики.
3. Підготовлено та проведено разом із ФЛАУ та НОК України візит президента Європейської Атлетики Свейн Арне Хансена, членів Ради ЄА Грегора Бенчіни та Мартіна Гюлая, першого віце-президента ІААФ та президента НОК України Сергія Бубки до Луцька у квітні 2017 року під час Матчевої зустрічі із легкої атлетики U-20 Україна-Білорусь-Кіпр-Ізраїль-Румунія.
4. Спільно з міською владою Нововолинська та підприємством «Спортелітбуд» в місті відкрито реконструйований манеж для занять з легкої атлетики.
 
Стосовно спортивної складової діяльності ФЛАВО, то область минулого року організувала, зокрема, Міжнародну матчеву зустріч U-20 Україна-Білорусь-Кіпр-Ізраїль-Румунія, чемпіонат України серед юніорів, Командний чемпіонат України, Командний чемпіонат України серед юніорів, змагання із стрибків у висоту «Володимирські висоти», півмарафон «Лучеськ», Ковельський пімарафон, змагання із спортивної ходьби «Луцька десятка».
 
Найвагомішими успіхами наших легкоатлетів стало те, що відразу шестеро волинян змагалися на чемпіонаті світу у Лондоні, а семеро скороходів взяли участь в Кубку світу із спортивної ходьби, причому Іван Банзерук став його дворазовим переможцем.
 
Усі ці події знайшли відображення на сторінках періодичних видань Волині та в інтернет-ЗМІ, зокрема й на офіційних сайті ФЛАВО і на Фейсбук-сторінці, за якою станом на 30 січня стежить 534 користувача.
Попередня статтяВидатний тренер Юрій Огородник провів в Сумах майстер-клас
Наступна статтяВітаємо Христину Стуй з днем народження!